Strømmen av migranter som forsøker å ta seg inn i Polen fra Hviterussland, har ikke avtatt. Polen vil forlenge unntakstilstanden med 60 dager.

Polens innenriksminister Mariusz Kaminski sa mandag at han har bedt regjeringen om grønt lys til å spørre presidenten om unntakstilstanden kan forlenges. Han sa at situasjonen langs grensen er alvorlig.

– Det har vært flere utfordrende hendelser som har involvert hviterussiske soldater og forsøk på å bryte integriteten til grensen, sa Kaminski.

Polens regjering har anklaget Hviterussland for å støtte og oppfordre migranter fra Midtøsten til å ta seg over grensen til nabolandet.

2. september innførte Polen en 30 dager lang unntakstilstand på en 3 kilometer lang strekning langs grensen. Unntakstilstanden åpner blant annet for at journalister og bistandsarbeidere ikke får ta seg inn i området. En forlengelse er bare mulig hvis nasjonalforsamlingen sier ja.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂