Migranter har samlet seg ved Hviterusslands grense mot Polen den 8. november 2021. Foto: Leonid Shcheglov / BelTA via AP / NTB.

Polens statsminister Mateusz Morawiecki sier at migrantene som forsøker å trenge seg inn i Polen fra Hvite­russland med hvite­russiske myndigheters hjelp, truer hele stabiliteten og sikkerheten i EU.

Det å forsegle den polske grensen er i Polens nasjonale interesse, men landet forsvarer i realiteten hele unionen mot den hviterussiske president Aleksandr Lukasjenkos hybride krigføring, hevder Morawiecki på Twitter.

Mandag samlet tusenvis av migranter seg ved Hviterusslands grense mot Polen, og polske grensevakter hadde sin fulle hyre med å forhindre at flere av dem trengte seg inn i Polen.

NTB-AFP skriver:

Regjeringen i Polen advarte mandag om at fremtidige forsøk på å ta seg over grensa, kan bli av «væpnet natur». Ifølge dem er det mellom 3.000 og 4.000 migranter på hviterussisk side av grensa til Polen.

– Vi regner med at det vil skje en eskalering av denne typen hendelser på den polske grensa i nær framtid som vil være av væpnet natur, sa regjeringens talsmann Piotr Mueller.

Han beskylder hviterussiske spesialstyrker for å organisere forsøket på å ta seg inn i Polen.

NTB omtaler migrantene som «migranter og flyktninger»

Det har den siste tiden kommet en rekke rapporter om at migranter og flyktninger blir presset over grensa til Polen av hviterussiske grensevakter, for så å bli presset tilbake til Hviterussland av polske vakter.

Migranter forteller selv at de er strandet i en håpløs situasjon i grenseområdene. Mange av dem kommer fra land i Midtøsten.

NTB opplyser derimot ikke at personene det gjelder, har reist til Hviterussland med fly.
Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.