Fra før vet vi at Soros-støttede aktivister står klar til å hjelpe migranter som klarer å forsere grensen mot Hviterussland. Nå hører vi om operatører inne i Polen som vil hjelpe dem over grensen. Det er selvsagt store penger å tjene.

I tillegg ble flere personer pågrepet for menneskesmugling, deriblant fire personer fra Polen, to fra Ukraina, to fra Tyskland, én fra Aserbajdsjan og én fra Georgia. Personene skal ha forsøkt å hjelpe en gruppe pPå 34 migranter over grensen til Polen.

Polske myndigheter må altså passe seg for bakholdsangrep. Fredag var det et nytt forsøk på å storme grensen av en større gruppe.

Polske myndigheter sier at de stanset flere større grupper med migranter som fredag kveld forsøkte å ta seg over grensen fra Hviterussland til Polen.

Personene ble stanset av polske grensevakter. Hendelsene skjedde sent fredag kveld ved byen Dubicze Cerkiewne nordøst i Polen, opplyser myndighetene lørdag.

Personene var aggressive og kastet steiner og fyrverkeri og brukte tåregass, ifølge en uttalelse fra polske myndigheter. (NTB)

Ved hjelp av droner kan angriperne velge steder og tidspunkt som er gunstige for dem. Polakkene kan ikke være alle steder til enhver tid. Den eneste løsningen er en permanent mur, men det tar tid å bygge.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen vil ikke hjelpe til. Andre i EU knurrer, men gjør ikke noe. Polakkene skal tuktes, om det så betyr flere tusen migranter til Tyskland, von der Leyens hjemland.

Det ser ut til at situasjonen på grensen kommer til å fortsette. Selv om barnefamilier flys hjem, blir aggressive menn tilbake.

Polakkene har registrert 195 angrep på grensen så langt.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.