Migranter som er innkvartert i en lagerbygning i Grodno i Hviterussland, ikke langt fra grensen mot Polen, får utdelt vinterklær den 28. november 2021. Foto: Leonid Shcheglov / BelTA via AP / NTB.

Selv om noen hundre irakiske migranter ble fløyet tilbake til hjemlandet fra Hviterussland for nærmere to uker siden, er det fremdeles mange migranter igjen ved grensen til Polen som ikke har gitt opp håpet om et nytt liv i Europa.

I løpet av de siste 24 timene har polsk grensepoliti registrert 134 forsøk på å ta seg ulovlig inn i Polen, heter det i en DPA-melding som er offentliggjort i Stuttgarter Zeitung.

Ikke langt fra landsbyen Szudzialowo gikk en stor gruppe med «aggressive utlendinger» tidlig tirsdag morgen til angrep på polske betjenter med steiner, metallstenger og fyrverkeri, meddelte myndighetene på Twitter.

Hviterussiske myndigheter innkvarterte nylig rundt 2000 migranter i en lagerbygning ikke langt fra den polske grensen, et tiltak som har gjort situasjonen for migrantene mindre prekær, også fordi det nå tilbys helsehjelp på stedet.

– Vi venter helt til Tyskland tar imot oss

De nylige forsøkene på ulovlig grensepassering reiser spørsmål om hvorvidt det ansamlingen av migranter i som igjen og igjen vil prøve å komme seg til Polen, blir permanent – ikke ulikt situasjonen man har sett i «jungelen» i Calais, der migranter forsøker å komme seg til Storbritannia.

Samtidig er et annet returfly fra Hviterussland med irakere blitt kansellert på kort varsel. Maskinen fra det irakiske flyselskapet Iraqi Airway skulle ha reist fra Erbil tidlig på ettermiddagen, kunngjorde flyplassen i Minsk på sin Telegram-kanal. Hvorfor flyvningen ikke finner sted, er ikke blitt opplyst.

Samtidig registrerer tysk politi hele tiden nye migranter som er kommet ulovlig til Tyskland via Hviterussland. Hittil i år er antallet nådd nesten 11.000 personer, melder Bayerischer Rundfunks radiostasjon BR24.

474 personer ble registrert i august, 1903 i september og 5285 i oktober.

Hittil i november er det tilsvarende antallet 2807.

Polens viseutenriksminister Marcin Przydacz har advart mot overdreven optimisme med hensyn til en snarlig løsning av migrantkrisen på Hviterusslands grense. Ifølge den engelskspråklige østeuropeiske nyhetsportalen Remix News tjener Hviterussland store pengebeløp på trafikken.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.