Migranter som har bodd i leirer i Hellas, er kommet til flyplassen i Hannover den 22. april 2021. Foto: Julian Stratenschulte / DPA via AP / NTB.

Migrasjonsstrømmen til Europa har avtatt en smule under pandemien, men har nå tatt seg kraftig opp igjen. 8278 personer søkte i mai om asyl i Tyskland, viser statistikk fra den tyske migrasjons- og flyktning­etaten BAMF som ble offentlig­gjort mandag.

Det tilsvarende antallet i mai 2020, da det var strengere reiserestriksjoner enn nå, var 3777, skriver Die Welt.

De samme gruppene som masseinnvandret under den store migrasjonsbølgen i 2015/16, dominerer fremdeles statistikken: Nesten tre fjerdedeler av asylsøkerne i Tyskland var i mai syrere, afghanere eller irakere.

Unionspartienes innenrikspolitiske talsmann i Forbundsdagen Mathias Middelberg sier: «Mye taler for at antallet asylsøknader vil fortsette å stige.» Blant annet øker innvandringen via middelhavsrutene til Italia og Spania betraktelig. «Det handler for det meste om økonomisk migrasjon, ikke lenger om flukt», sier CDU-politikeren.

I løpet av årets første fire måneder søkte mer enn 31.000 personer om asyl i Tyskland, 23.200 i Frankrike og 12.154 i Italia.

Med tanke på at Italia er en større innfallsport til Europa enn de to andre landene, går det åpenbart en massiv illegal menneskestrøm ut av Italia fremdeles.

Tallene fremkaller irritasjon i Berlin, skriver Die Welt. Hvorfor insisterer Italia på at alle de andre EU-landene må ta imot kvoter av migranter til landet, når det i virkeligheten er Tyskland som bærer den største byrden?

Andre EU-land, som erkjenner at unionen heller ikke nå vil klare å meisle ut noen fornuftig felles migrasjonspolitikk, treffer sine egne tiltak:

Danmark forsøker å etablere asylsentre i Afrika, mens Hellas setter inn kraftige støysendere på grensen mot Tyrkia som skal gjøre forsøk på grensepassering like uutholdelig som å passere forbi en flymotor som går for full maskin.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.