Afghanske menn i Kabul venter på å komme seg til Europa. Illustrasjonsfoto: Reuters/Omar Sobhani

Tyskland har i mange år slitt med innvandring og integrering og alt som hører med. Ikke minst ble belastningene merkbare etter massetilstrømningen i 2015. Nå skal man likevel hente ca. 70 000 afghanere til landet.

Mange hadde trodd at tyske myndigheter har nok med de såkalte integreringsutfordringene landet allerede har.

I de siste årene har Tyskland eksempelvis tatt imot anslagsvis en halv million mennesker fra Syria. Dette kommer i tillegg til de store antall migranter landet har tatt imot fra blant annet Tyrkia, Balkan-landene, mange land i Afrika osv.

I 2018 ble det anslått at hver fjerde tysker har innvandrerbakgrunn, det vil si noe over 20 millioner innbyggere.

Ikke minst den store bølgen av syrere har medført betydelige problemer for landet. Document omtalte dette her , og skrev blant annet:

74,9 prosent eller nokså nøyaktig tre fjerde­deler av syrerne i Tyskland som er i arbeidsfør alder, lever helt eller delvis av sosial­hjelp, viser statistikk fra den føderale tyske arbeids­markeds­etaten (BA) som er omtalt i Die Welt.

Arbeids­ledig­heten blant syrere i Tyskland er på 44,2 prosent, og da er ikke deltagere på introduksjons- eller språk­kurs medregnet, skriver den tyske avisen. Men flere av dem som arbeider, tjener så lite at de må ha sosial­hjelp i tillegg.

Men nå har altså tyskerne funnet ut at de vil øke på med ytterligere innvandring fra et ikke-vestlig land, med enda flere mennesker uten særlig utdanning, med liten integreringsevne og lav tilpasningsdyktighet til arbeidslivet.

Nettopp afghanerne har gitt Tyskland ekstra mye hodebry i senere år, blant annet i form av grov kriminalitet. Eksemplene har stått i kø:

Tysk politi har arrestert fem afghanske menn og ettersøker en sjette etter at en 15 år gammel jente i München anklaget dem for å ha voldtatt henne over et tidsrom på tre dager, skriver Frankfurter Allgemeine, rapporterte Document for en tid siden.

Dette er også en gruppe det er vanskelig å få ut av landet, selv etter at de er dømt til utvisning:

Av 33.000 avviste afghanske asylsøkere er 1035 returnert til Afghanistan siden desember 2016, skrev Document i april i år.

Det er Fria Tider som nå beretter at tyskerne trosser tidligere erfaringer og vil ta inn et så betydelig antall som 70.000 nye afghanere:

 Den tyska regeringen lovar nu att ta hämta upp till 70.000 afghaner från deras hemland under sin pågående evakuering, rapporterar Junge Freiheit.

Avisen forteller at Tysklands utenriksminister Heiko Maas opplyste om dette under et besøk i Tyrkia. Det skal i første omgang dreie seg om personer som på en eller annen måte har en forbindelse med Tyskland, eller personer man mener er «spesielt utsatte»:

Enligt Der Spiegel rör det sig om 10.000 afghaner som på något sätt arbetat för den tyska insatsen i Afghanistan. Till dem kommer 1.600 «aktivister och journalister» som påstås kunna räkna med att utsättas för talibanernas hämnd.

Dette antallet kan så ganges opp med det man vet følger av familiegjenforening, som Der Spiegel forteller:

«Om man lägger till deras närmaste familj så blir det cirka 70.000 personer», skriver Spiegel.

–  Vårt arbete kommer att fortsätta tills alla som vi är ansvariga för i Afghanistan är i säkerhet, säger Heiko Maas till tidningen.

Mange vil undres på hvordan et allerede tungt «innvandringsbelastet» land som Tyskland skal makte å bære ytterligere 70.000 afghanere på ryggen.

 

Nå er den her! Årets boknyhet, forhåndsbestill i dag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også suksessboken:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Husk å støtte Document:

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.