Tysk politi på oppdrag. Foto: Marius Becker/dpa via AP

Den afghanske innvandreren likte ikke å se kvinner jobbe, så han knivhogg en tysk kvinne i halsen mens hun gjorde hagearbeid. Kvinnen var aktivt engasjert til støtte for migranter i Tyskland.

Tyskland har i likhet med mange andre vestlige land tatt imot et stort antall afghanske migranter. Det er delte meninger om hvor vellykket det har vært for mottakerlandene, i og med at denne gruppen migranter har vist stor tilbøyelighet til å bli seg bli involvert i til dels svært grov kriminalitet.

Ikke minst har det vært flere voldtektssaker knyttet til disse migrantene. Nylig ble Tyskland rystet av nok en voldshendelse med afghansk gjerningsmann og tysk offer.

Fria Tider skriver om saken, som først ble omtalt i Bild:

Regina G, 58, i Berlin blev attackerad av en afghan och knivhuggen i halsen. Afghanen hade nämligen synpunkter på att hon arbetade, rapporterar Bild.

Det hele startet med den afghanske mannen fikk øye på kvinnen som arbeidet i en hage:

Det var på eftermiddagen den 4 september 2021 som Regina G arbetade med att vårda rabatterna på en lugn gata i stadsdelen Wilmersdorf i Berlin.

Plötsligt blev hon attackerad bakifrån av afghanen Abdul Malik A, 29, som högg henne flera gånger i halsen med en kniv.

– Kvinnor ska inte arbeta, förklarade Abdul Malik efteråt i förhör med polisen.

Angrepet har fått store og alvorlige konsekvenser for kvinnen:

Regina överlevde attacken men hennes liv är förstört. Hon har bland annat tappat talförmågan och blivit förlamad på ena sidan, enligt Bild.

Regina G befinner sig idag på en neurorehabklinik där hon på nytt får lära sig att sitta, stå, gå, äta och prata. Det enda ord som den en gång så glada kvinnan klarar av att säga för tillfället är «underbart… underbart», enligt sonen.​

Hennes son har nu startat en insamling på sajten Gofundme för att hjälpa mamman att återgå till ett någorlunda normalt liv. Insamlingen har i skrivande stund fått in drygt 175.000 euro.

–  I åratal har hon vårdat försummade grönområden i Berlin och förvandlat dem till blomstrande oaser, beretter sønnen.

Saken er ekstra spesiell ved at kvinnen har vært sterkt engasjert i arbeid til støtte for migranter, og har ønsket dem velkommen til Tyskland. Hennes sønn beretter:

–  [Afghanen] visste inte att min mamma under 20 års tid har hjälpt tusentals libaneser, syrier, palestinier – många av dem flyktingar – att lära sig tyska och sedan studera och arbeta i Tyskland», skriver sonen.

Les også: 

 

Tyskland: Avviste asylanter fra Afghanistan får opphold av domstolene

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi ønsker oss enda flere abonnenter:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.