Afghanere transporteres til vestlige land, mange til Sverige og Norge. Foto: AP Photo/Andrea Comas.

Noen av de afghanerne svenske myndigheter henter ut fra Afghanistan, er tidligere utvist fra Sverige på grunn av kriminalitet. Nå får de bli, siden vestlige land ikke vil sende noen til Talibans regime.

Sverige har gjennom de senere år tatt imot et høyt antall afghanske migranter, i all hovedsak unge menn. Dette har medført store problemer for landet, da nettopp afghanere viser seg svært krevende å integrere og få ut i jobb.

Document har omtalt afghanerne ved en rekke anledninger, og blant annet skrevet:

Nettopp afghanere har vist seg å være krevende å integrere i et moderne, vestlig samfunn. De har vanligvis lite av relevant kunnskap og utdannelse, og de er i stor grad ikke-kompatible med kravene i det skandinaviske arbeidsmarkedet. Derfor ender de ofte opp som sosialklienter på ubestemt tid.

Ikke minst har det vært høy grad av kriminalitet i denne gruppen av migranter. Så langt har det i mange tilfeller gått, at selv liberale og «myke» Sverige har utvist en del afghanerne. Disse har så blitt sendt tilbake til sitt hjemland.

Men dette har nå tatt en spesiell vending. Sverige har de seneste dager hentet ut en rekke «svensker» som av ulike grunner oppholder seg i Afghanistan. Det viser seg faktisk at en noen av disse tidligere er utvist fra Sverige på grunn av kriminalitet.

Fria Tider skriver om et tilfelle som omfatter to slike personer:

Två av de afghaner som flögs till Sverige med evakueringsflyg visade sig sedan tidigare vara utvisade från Sverige för brott, rapporterar TV4 Nyheterna.

I utgangspunktet har ikke disse utviste afghanerne rett til å reise til Sverige, og svensk politi ventet derfor på dem på flyplassen:

De två afghanerna greps under onsdagen när de anlände med ett evakueringsflyg från Afghanistan till Arlanda.

De ble arrestert for å ha brutt forbudet mot å reise tilbake til Sverige. Politiet forklarer hvorfor disse overhodet ble med på flyet:

– Jag tror att alla som sett bilderna från Kabul och flygplatsen inser att situationen inte är helt enkel när det gäller att bedriva gränskontroll där, säger Carina Skagerlind, presstalesperson för polisen i region Stockholm till TV4 Nyheterna.

Men nå har svenske myndigheter fått et nytt problem, nemlig hva de skal gjøre med de aktuelle personene. Løsningen ser ut til å bli som så ofte ellers i Sverige, de får bli:

De kriminella afghanerna kommer nu av allt att döma få stanna i Sverige, eftersom afghaner inte längre utvisas.

Sveriges utenriksminister Ann Linde opplyste fredag morgen at Sverige så langt har evakuert over 900 personer fra Kabul.

Les også:

Sverige kjører på med «evakuering»: Har hentet hundrevis fra Afghanistan, flere er på vei

Nå er den her! Årets boknyhet, forhåndsbestill i dag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Husk å støtte Document:

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂