Et antall afghanere i Sverige er dømt til utvisning, men venter på at situasjonen i hjemlandet avklares. Illustrasjonsfoto fra YouTube.

Taliban eller ei, SD-leder Jimmie Åkesson vil at Sverige fortsetter å sende tilbake utvisningsdømte afghanere. Han mener de ikke hører hjemme her i Skandinavia.

Også Sverige stanset utsending av afghanere som følge av Talibans maktovertakelse. Svenske myndigheter mener det for øyeblikket ikke er trygt å sende noen tilbake til Afghanistan.

Dette har ført til stans i arbeidet med å sende tilbake et antall afghanske migranter som oppholder seg ulovlig i Sverige. Hvor lenge en slik stans vil vare, er foreløpig uklart.

Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB.

Men for Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson er det viktig at en slik pause blir så kort som overhodet mulig. Han vil rett og slett ikke ha de utvisningsdømte afghanerne i landet en dag lenger enn nødvendig.

Fria Tider omtaler saken:

Migrationsverkets paus av utvisningar till Afghanistan får inte innebära något långsiktigt hinder för att utvisa människor till talibanregimen. Det är Sverigedemokraternas linje i frågan, meddelar SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Fria Tider viser til en kommentar Åkesson la ut i sosiale medier:

I ett inlägg på Facebook skriver Åkesson:

– Efter USA:s tillbakadragande och talibanernas maktövertagande är läget för närvarande mycket osäkert.

Inte så att det får innebära något långsiktigt hinder för att utvisa människor till Afghanistan, men det är rimligt att läget tillåts stabiliseras innan utvisningar återupptas,

Men for Åkesson er det viktig at en slik pause gjøres så kortvarig som råd er:

– Jag förutsätter att svenska myndigheter gör sitt yttersta för att snabbt hitta lösningar. Vi ska nämligen inte behålla människor i Sverige vilka inte har här att göra.

Diplomatiska verktyg, påtryckningar genom biståndet och avtal med tredje land är några av de alternativ som är lämpliga att jobba med.

Hans oppsummering er tydelig:

–Är man utvisad från Sverige ska man lämna Sverige, det är ganska enkelt.

Dette kan imidlertid vise seg å være enklere enn selv Åkesson tror. Taliban erklærte nemlig nylig at det nye regimet i Afghanistan gjerne tar imot landsmenn som er utvist fra vestlige land, selv om dette er kriminelle.

En slik erklæring fra Taliban omfatter også afghanere som oppholder seg i eksempelvis Norge.

Document omtalte utspillet fra Taliban:

Taliban vil gjerne ha tilbake kriminelle afghanere fra Europa

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.