Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson er anmeldt til politiet på grunn av talen han holdt under den politiske festivalen i Almedal 6. juli.

I sin tale fokuserte Åkesson på svenske pensjonuister, som etter hans mening har altfor lave pensjoner. Han sa blant annet:

«…miljard efter miljard satsas på vuxna afghaner utan asylskäl. /…/ Människor som har fått massor men som i alltför många fall inte har bidragit med någonting, inte tagit minsta steg för att göra Sverige bättre och starkare».

I politianmeldelsen hevdes det at Åkesson har gjort seg skyldig i «hets mot folkgrupp» ved å utpeke en spesifikk nasjonalitet og gi denne gruppen skylden for misforhold i det svenske samfunnet.

Bak anmeldelsen står Karin Fridell Anter og Ingrid Eckerman. Anter er leder for Stöttepelaren, og Eckerman er grunnlegger av nettverket  Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

– Det är inte lagligt att utsätta en utpekad grupp för andras missaktning. Om någon tvekar om det olagliga i detta så pröva att byta ut ”vuxna afghaner utan asylskäl” mot ”judar” eller ”zigenare”. Hade det kunnat passera? spør Anter.

Karin Fridell Anter og Ingrid Eckerman. Skjermdump MyNewsDesk

Afghanere har lenge vært en omdiskutert gruppe i Sverige, særlig etter det mye omtalte «gymnasieamnestiet» for noen år tilbake, som ga over 9000 afghanere som hadde fått avslag på sine asylsøknader retten til å fullføre videregående skole før de skulle utvises.

Det omhandlet «barn» i anførselstegn, for 78 % av dem hadde fått alderen oppskrevet til 18 år av det svenske Migrationsverket. 99,4 prosent av de 9000 var menn.

De aller færreste som ble omfattet av dette amnestiet klarte å gjennomføre videregående opplæring til bestått karakter. Nesten ingen klarte å skaffe seg jobb.

Som Document skrev i desember 2020:

Under 1 prosent av den aktuelle gruppen har jobb. Hele prosjektet fremstår som totalt mislykket.

En anonym politimann har tidligere fortalt SVT om hvordan afghanerne ble rekruttert til narkosalg og annen kriminalitet i områdene rundt Västerås, Uppsala og Stockholm.

– De kan ha upp till 3,4,5 identitetshandlingar och LMA kort (identitetkort för asylsökande) berättar polismannen.

– Vi ser att dom ägnar sig åt narkotikaförsäljning, stölder av framförallt dyra kläder som jackor osv. Sen utnyttjas dom även som svart arbetskraft, berättar västeråspolisen.

Du kan se hele talen til SD-lederen Åkesson nedenfor.

MyNewsDesk
Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.