Jimmie Åkesson, leder for Sverigedemokraterna. Foto: YouTube. 

Partiet mener Sverige nå må bruke all innvandringskapasitet på flyktninger fra Ukraina, og stanse mottak av mennesker fra land i den tredje verden.

Det er Fria Tider som melder om saken, og forteller at det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna nå vil prioritere utelukkende ukrainere.

Dermed skal det bli full stans i strømmen av migranter fra land som Irak, Syria, Somalia og Afghanistan, som er noen av de største gruppene av asylsøkere som kommer til Sverige.

Fria Tider skriver:

Sverigedemokraterna vill stoppa all asylmottagning medan kriget i Ukraina pågår, rapporterar TT. Även mottagandet av kvotflyktingar ska ersättas med ukrainare.

Partileder Jimmie Åkesson presenterer forslaget:

– All övrig asylrelaterad migration – och hela den kvot vi har i kvotflyktingsystemet ska gå till ukrainare, säger Jimmie Åkesson till TT.

I Sverige som et EU-land gjelder det nå egne regler for flyktninger fra Ukraina, i praksis en «åpen dørs politikk»:

EU har aktiverat det så kallade massflyktsdirektivet, vilket innebär att ukrainare inte behöver söka uppehållstillstånd under de tre första åren i ett EU-land. De har även rätt till arbetstillstånd samt skolgång för sina barn under den tiden.

Jimmie Åkesson sier imidlertid til Aftonbladet at Sverige ikke har ubegrenset kapasitet til å ta imot folk, uansett hvor de måtte komme fra. Han antyder derfor at det kan bli aktuelt med begrensninger i antall ukrainere som slippes inn:

– Vi utesluter inte att vi kan behöva sätta upp begränsningar men i det korta perspektivet handlar det om att ge kvinnor och barn skydd, tak över huvudet och skola till barnen, säger Jimmie Åkesson.

Hittil har over 2, 5 millioner mennesker flyktet fra Ukraina, et tall som ventes å bli høyere i tiden fremover.

Ifølge Aftonbladet har Sverige bestemt at man skal ha et «tak» som tilsvarer landets andel av EUs befolkning. Men også det kan innebærer at antallet som kommer, vil bli  svært høyt:

Regeringen har sagt att Sverige inte ska behöva ta emot en större andel än vad som motsvarar Sveriges andel av EU:s befolkning och ekonomi. Om det skulle bli fyra miljoner som flyr Ukraina (nu har över två miljoner flytt) skulle Sveriges andel bli någonstans omkring 100 000 personer.

I en del større svenske byer, som for eksempel Stockholm og Malmö, utgjør nå andelen utenlandsfødte ca. en fjerdedel av befolkningen. I tillegg kommer store antall annen- og tredjegenerasjonsinnvandrere.

Les også:

Jimmie Åkesson: – Grønne partier har vært Putins nyttige idioter

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.