På vei til nytt hjemland, afghanere på Kabul flyplass. Foto: Staff Sgt. Victor Mancilla/U.S. Marine Corps via AP, File

Planen var å hente «et dusintalls personer». Nå sitter Sverige med over 2000 nye afghanere som skal ha permanent opphold og sosialbidrag, og det er flere på vei.

Da Taliban tok over Afghanistan og daværende regjering kollapset, skulle svenskene hente ut «et dusintalls personer». (Det ble kalt «evakuering».)

Her var det blant annet snakk om mennesker som hadde samarbeidet med svenske styrker, og som man anså var i fare etter Talibans maktovertakelse. Men hvor mange ville det egentlig bli?

Når man nå summerer opp det hele, kommer det frem at «et dusin» ble til over 2000.

Fria Tider skriver om saken:

Det «dussintal personer» som tillsammans med sina familjer skulle få flygas till Sverige på regeringens bekostnad slutade med att över 2.000 invandrare flugits över till det nordiska högbidragslandet för permanent bosättning här.

Avisen beretter nærmere:

Sverige har flugit ut 2.000 personer från Afghanistan till Sverige sedan talibanernas maktövertagande i somras, varav 280 personer har flugits hit under gårdagen. Det säger utrikesminister Ann Linde (S) till Ekot.

Mange mener at dette er det siste det allerede tungt innvandringsbelastede Sverige trenger. Også fra tradisjonelt innvandringsliberale partier som Moderaterna reageres det. (Dette er tidligere statsminister Fredrik Reinfeldts parti, han som ville «åpne våre hjerter» for nærmest ubegrenset innvandring, se link til sak om dette under).

Den moderate riksdagsmannen Jan Ericson är kritisk och skriver på Twitter:

«Det som från början gällde några dussin personer med familjer slutade alltså med att Sverige hämtade över 2.000 (!) personer och flög dem till Sverige? Hur gick det till?»

Også tidligere i høst har den plutselige ekstra-innvandringen fra Afghanistan vakt diskusjon i Sverige. Ikke minst ble det stusset over hvordan svenske myndigheter ikke sparte på noe overfor disse migrantene. Document omtalte det slik:

Svensk avis skriver at nye afghanske migranter har fått en «kongelig mottakelse» i landet. De ble kjørt fra Arlanda flyplass til gratis boliger i landets dyreste områder. Dette mens andre innvandrere sliter i boligmarkedet.

Det er stor boligmangel i Sverige, ikke minst blant innvandrere. Men det gjelder ikke afghanerne som nå hentes til landet. De gis den aller beste service fra myndighetenes side, også når det gjelder innkvartering.

Da de første kontingentene av migrantene ankom omkring august/september, ble det dessuten oppdaget at kun et fåtall av dem hadde den bakgrunnen de angivelig skulle hatt. Document skrev:

I ettertid viser det seg at kun 50 av disse har kjent identitet og falt inn under det man kaller «beskyttelsesverdige grupper». Minst to av dem som ble «reddet», var kriminelle som var utvist fra Sverige. Utenriksminister Ann Linde (S) sier at rundt 400 av dem som ble hentet, hadde svensk pass eller statsborgerskap.

Men det høye antallet til tross, man er enda ikke helt i mål. Det er flere igjen som skal hentes:

UD räknar med att det finns omkring 50 personer kvar i landet som man hade velat få ut.

Enligt Ann Linde har UD inte lyckats få kontakt med dessa personer, eller så har de inte lyckats ta sig till uppsamlingsplatser för evakuering.

Les også:

Reinfeldt slaktes av tidligere leder i Moderaterna: – Et helvete

 

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.