Moderaternas partileder Ulf Kristersson. Foto: Fredrik Persson / TT Nyhetsbyrån / NTB

Det svenske partiet Moderaterna har vært blant «arkitektene» og pådriverne for Sveriges massive innvandring. Nå har selv de fått nok av situasjonen i samfunnet, og vil ha en helt annen linje.

Moderaterna (tilsvarende norske Høyre) sto i mange år for en liberal innvandringspolitikk. «Jo flere, jo bedre», var mantraet for partiet, som for de fleste andre svenske partier.

Moderaternas tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt er både berømt og beryktet for å ha sagt at Sverige bør «åpne hjerter og lommebøker» for innvandrere, og ha fortalt at han så «uendelig med plass til innvandrere når han reiste med fly og så ut over Sverige».

Les også:

Gir Reinfeldt skylden: Löfvens etterfølger nådeløs mot svensk innvandrings­politikk

 

Men nå er det altså nye frontfigurer og nye toner fra Moderaterna. Partileder Ulf Kristersson har fått nok av «den åpne dørs politikk» overfor migranter fra hele verden, og da spesielt fra land i den 3. verden. Nå vil han ha en langt mer restriktiv linje.

Svenska Dagbladet (betalingsmur) skriver om Moderaternas nye, innvandringskritiske ståsted:

Moderaterna ska gå till val på hårdare tag mot gängen, en stramare migration och en ny integrationspolitik.

Også Fria Tider omtaler dette utspillet fra et tidligere innvandringsliberalt parti.

Det skal være snakk om et nytt program bygget på 13 punkter som skal endre Sveriges innvandrings- og integrasjonspolitikk, og gjøre noe med den økende kriminaliteten. (Disse forholdene settes nå åpent i sammenheng):

Inför M:s stämma i Helsingborg senare i veckan hoppas partiledaren Ulf Kristersson att få ett brett stöd för partiledningens 13 propositioner, som har ett helt annat fokus än under Reinfeldt-åren.

– Moderaterna mer än något annat parti vill stärka rättsväsendet och bekämpa den grova kriminaliteten, det känner jag mig väldigt trygg i, säger Ulf Kristersson till TT.

Moderaterna foreslår å redusere antallet asylsøkere, noe som vil medføre et «norsk» nivå:

Förutom förslag för att på olika dit komma åt gängkriminella vill partiledningen ha åtgärder för att minska invandringen, exempelvis ett volymmål på omkring 5.000 asylsökare per år.

Men alle som kjenner litt til dette politiske feltet, vet at antallet asylsøkere i seg selv ikke betyr all verden. Det kan uansett komme en strøm av «nye svensker». Her må man også ta for seg familiegjenforening og samtidig makte å sende ut ankomne uten rett til asyl.

I dag er problemet både i Sverige og andre land at det «renner inn» med folk som ikke har rett til å bli, men som man ikke får sendt ut. Og det er gjerne mennesker som lever i landet uten formelt opphold og utenfor systemet for integrering, som lett vikles inn i kriminalitet, gjenger osv.

Moderaterna ser i tillegg på arbeidskraftinnvandringen. For under spåskudd av å være nettopp arbeidsinnvandrere, kan det fort ankomme store antall som i praksis opptrer som asylinnvandrere. Dette vil Moderaterna begrense med krav til minimumsinntekt:

Ett annat förslag är att begränsa utomeuropeisk så kallad arbetskraftsinvandring till personer som tjänar mer än en svensk medianlön, drygt 31.000 kronor, skriver TT. Vissa undantags görs dock för säsongsarbetare.

Det gjenstår å se om Moderaternas norske søsterparti Høyre i større grad vil begynne å tenke i de samme baner, eller om de to partiene nå for alvor skiller lag i spørsmålet om innvandringspolitikk.

Få vil mene at en kamp for en strengere innvandringspolitikk har vært noen utpreget fanesak for Erna Solbergs stadig mer klimaorienterte og globalistisk fokuserte Høyre i de senere år.

Les også:

Malmö blir mindre og mindre svensk – mer enn halvparten av befolkningen er innvandrere

 

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også :

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:


Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.