Svenskene har mistet kontrollen over hvem som kommer og hvem som blir i landet. 

Innvandringen til Sverige har vært formidabel og til dels ute av kontroll. Myndighetene har for lengst mistet oversikt over hvem som faktisk bor i landet. Det har i det siste gitt seg oppsiktsvekkende utslag.

Knapt noen land i Europa har tatt imot så mange innvandrere i forhold til eget folketall som Sverige. Svært få, om noen, har måttet betale en så høy pris for denne innvandringen – i form av utenforskap, fremmedgjøring, ghettodannelser, kriminalitet (tilnærmet krigstilstander!) og ikke minst massive offentlige kostnader.

Bare i 2019 tok Sverige imot over 115 000 nye innvandrere (ifølge SCB, Sveriges statistiske sentralbyrå). Av landets ca. 10,3 millioner innbyggere utgjør utenlandsfødte ca. 20 prosent.

De fleste vil være enige i at Sverige som nasjon er betydelig endret på grunn av denne utviklingen.

Likevel er dette på langt nær nok for enkelte. Både FN og EU krever faktisk at Sverige øker takten  i innvandringen, og blir «mer sjenerøse». Man vil ha enda flere inn i landet.

Men andre igjen har begynt å innse alvoret i det som skjer, og forstå hvilket historisk feilgrep landets myndigheter begår. Hittil er det så å si kun partiet Sverigedemokraterna (SD) som har advart mot følgene av denne innvandringen.

Sakte men sikkert er nok et stort parti i ferd med å få opp øynene, nemlig Moderaterna (på mange måter sammenlignbart med det norske Høyre).

Nå har Moderaterna signalisert bekymring med befolkningsutviklingen i landet. De innser at det per i dag er umulig å vite hvor mange og hvem som oppholder seg i landet. Det formelig kryr av innvandrere med og uten oppholdstillatelse, rundt om i hele landet. Myndighetene mangler kontroll, det meste er i flyt og tilstanden er etter manges mening tilnærmet kaotisk.

Dette er ikke noe typisk kjennetegn ved en moderne, vestlig stat. Derfor roper Moderaternas partileder Ulf Kristersson et tydelig varsko, og krever at det gjennomføres en folketelling. Slik at myndighetene kan få en oppdatert oversikt over hvem som befinner seg innenfor landets grenser.

Det er Fria Tider som forteller om det nye utspillet, fra et parti som til nå har ligget svært lavt med hensyn til å ytre kritikk av Sveriges innvandringspraksis. I praksis har Moderaterna vært en av pådriverne for den demografiske utviklingen med alle dens konsekvenser (slik også Høyre er i Norge).

«Moderaterna vill se en ny nationell folkräkning. Detta sedan det visat sig att en regeringstopp i Afghanistan går på bidrag i Sverige», skriver avisen.

Det hele har sitt utspring i at mediene nylig kunne bringe den temmelig oppsiktsvekkende nyheten om at et medlem av den afghanske regjering faktisk mottar sosialbidrag i Sverige.

«Det visade sig tidigare idag att den svenske medborgaren Fazel Fazly är chefsrådgivare åt Afghanistans president Ashraf Ghani – samtidigt som han får bidrag i Sverige.»

Men dette var ikke første gangen en slik opplysning kom for dagen:

«I slutet av förra året avslöjade Nyheter Idag att Iraks dåvarande försvarsminister Najah al-Shammari var folkbokförd som bidragstagare i en Stockholmsförort.»

I lys av denne typen avsløringer blir det klart for de fleste hvilken mangel på oversikt man har over hvem som er «svenske innbyggere».

«– Vi har inte koll på vilka människor som är i landet, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till Aftonbladet.»

Han sier videre:

«…det är «otroligt allvarligt» och «demoraliserande» att det kan gå till på detta sätt.»

Partiet ønsker seg en ny folketelling så fort som overhodet mulig:

«Moderaterna kommer den 10 september att lägga ett initiativ i skatteutskottet om en nationell folkräkning.

Någon nationell folkräkning har inte genomförts i Sverige sedan 1990.»

Tilsvarende forslag har foreløpig ikke kommet fra noe parti i Norge. I Moderaternas norske søsterparti Høyre, er man tvert imot mer opptatt av å fortelle om hvor bra det går med mangfold og integrering her i landet.

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.