Får skylden: Tidligere svensk statsminister og eks-partileder for Moderaterna, Fredrik Reinfeldt. Foto: Skjermbilde SVT.

I Moderaterna, Høyres svenske søsterparti, fortsetter krangelen om hvem som har skylden for innvandringsmarerittet. Stadig flere peker på Reinfeldt og hans «öppna hjärtan», og sterke ord tas i bruk.

Den ene etter den andre av kjente navn i Moderaterna vil nå distansere seg fra svensk innvandringspolitikk i senere år.

Mange mener det er denne politikken som har gitt Sverige massive sosiale problemer, parallellsamfunn, klanvelde og ikke minst galopperende kriminalitet.

Som et av Sveriges ledende partier, med flere perioder i regjeringsposisjon, kommer Moderaterna naturlig i søkelyset nå man skal fordele ansvaret for denne utviklingen.

Moderaterna er søsterparti med norske Høyre, og de to partiene har hatt mye til felles på de fleste områder, selv om politikken ikke alltid har vært identisk.

Document skrev nylig om hvordan nåværende leder i Moderaterna, Ulf Kristersson, nå erklærer at partiet under hans ledelse vil gå til valg på en ny og langt mer restriktiv linje i svensk innvandrings- og integreringspolitikk. Nå skal det rett og slett bli andre boller, med færre innvandrere og tøffere tak mot gjengenes herjinger.

Også en tidligere leder for Moderaterna, den nå 81-årige Ulf Adelsohn, mener partiets politikk i innvandringssaken har vært forkastelig og ødeleggende. Ikke minst for partiet. Han er ikke i tvil om hvem som har skylden for det.

Fria Tider har omtalt saken:

Ulf Adelsohn, partiledare för Moderaterna under 80-talet, riktar nu hård kritik mot sin efterträdare Fredrik Reinfeldt och dennes “öppna era hjärtan”-politik.

Ifølge Adelsson har Reinfeldts politikk hatt svært skadelige konsekvenser, ikke minst for partiet, som nå må svare for det som er gjort: :

Partiet har ännu “ett helvete” på grund av Reinfeldts misstag, säger Ulf Adelsohn i en intervju med Göteborgs-Posten.

Ikke minst kritiserer han Reinfeldts mange omstridte taktiske manøvreringer i rikspolitikken:

Han pekar på Reinfeldts beslut att avgå efter riksdagsvalet 2014, trots att inget av blocken hade egen majoritet, samt den efterföljande December­överens­kommelsen som kom till för att hålla Sverige­demokraterna borta från inflytande.

– De två sakerna gav Sverigedemokraterna ett övertag som man nu har ett helvete att ta tillbaka. Två avgörande politiska misstag, signerade Fredrik Reinfeldt, säger han till GP.

Men det største og mest graverende feilgrepet handlet om hvordan Reinfeldt åpnet dørene til landet, ved å snakke om «åpne hjerter» for folk fra hele verden:

För Aftonbladet nämner Ulf Adelsohn ett tredje stort misstag, nämligen Reinfeldts sommartal 2014 om att svenskarna skulle “öpnna sina hjärtan” för massinvandring från tredje världen.

– Det är klart att det inte blev bra. Reaktionerna blev väldigt negativa på detta och det var inget som uppskattades av väljarna.

Ifølge tidligere Moderaterna-leder Adelsohn er den nye, strenge linjen den eneste riktige veien å gå, og han støtter dermed linjen til nåværende partileder Ulf Kristersson:

Adelsohn anser själv att Sverige ska ha en restriktiv invandringspolitik. Han säger till Aftonbladet att väldigt många vanliga svenskar röstar på SD “av det enkla skälet att de har delat deras uppfattning om invandringen” och “att man inte fick säga sin åsikt” om problemen.

Neste rikdagsvalg i Sverige finner sted høsten 2022. Da får både Moderaterna og andre partier fasiten på hva velgerne mener om landets innvandrings- og integreringspolitikk.

 

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:


Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.