Moderaternas partileder Ulf Kristersson. Foto: Fredrik Persson / TT Nyhetsbyrån / NTB

I Sverige stiger den grove kriminaliteten mot stadig nye høyder.  – Noe må gjøres, erklærer Moderaternas leder Ulf Kristersson. Han nevner ikke at hans eget parti bærer mye av ansvaret.

I vårt naboland teller man nå rekorder i kriminalitet, og det settes stadig nye. I fjor fortalte Document at det ble satt ny rekord i antall skyteepisoder , senere på året var det antallet knivdrap som ble rekordhøyt.

I år er det ifølge Fria Tider satt ny rekord for antallet personer som er skutt og drept.

Aldrig tidigare har så många skjutits ihjäl i Sverige som nu – och antalet mördade är uppe på 36 människor hittills i år. Moderaterna vill nu använda existerande terrorlagar för att komma åt gängbrottsligheten.

Dette får svenske politikere til å reagere, og nå er det flere enn bare det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna som sier fra. Også fra Moderaterna (tilsvarende det norske Høyre) uttrykkes det sterk bekymring:

– Denna sommar blev den blodigaste i modern svensk historia. Aldrig förr har så många skjutits ihjäl. Hittills i år har 36 människor mördats, sade Ulf Kristersson i inledningen till sitt sommartal i Strängnäs på söndagen.

Nå må det tas grep for å snu utviklingen, ifølge Kristersson:

– Så här kan vi bara inte ha det, fortsatte Kristersson och lovade ett «slut på daltandet» med kriminella.

Moderaterna vil at man bruker landets terrorlovgivning, og Kristersson foreslår til dels svært sterke tiltak:

– Gängmedlemmar ska punktmarkeras. Vi ska ta deras pengar, bilar och klockor. Vi ska avlyssna dem och göra hembesök. Inga barn ska tvingas växa upp i en grovtkriminell miljö, de ska omhändertas.

Den som är medlem i ett kriminellt gäng, men inte svensk medborgare, ska utvisas. Viska införa visitationszoner och dubbla straff för gängkriminella, sade Kristersson om Moderaternas förslag.

Dette er uvante toner fra Moderaterna, noe man i partiet delvis innrømmer:

Partiets nya lagförslag mot gängen är «långtgående», uppger M:s rättspolitiske talesperson Johan Forssell för TT.

Nettopp Moderaterna har tidligere spilt en sentral rolle i å fremme den mer eller mindre frie innvandringen fra tredje verden-land som har ført til den massive kriminaliteten i Sverige.

Ikke minst er Moderaternas tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt «berømt» for sine uttalelser om at  Sverige har plass til nær sagt uendelig med innvandrere, her er det bare å åpne opp og fylle på med flere :

–Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt.

Dette udødelige sitatet er blitt synonymt med det Moderaterna i en rekke år sto for og praktiserte med hensyn til innvandring, noe mange mener at bidro sterkt til at landet i dag er som det er. Moderaternas troverdighet i saken er ikke enorm.

Les også:

Sverige: Noen gråter av innvandringen, noen gråter for mer innvandring

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.