Foto: Nyheteridag.se

Mira Aksoy (21) er velutdannet, talefør og politisk interessert. Et emne av den sorten alle partier ønsker å beholde. Hun har vært medlem av Moderaterna, men noe skjedde.

Hun har «tröttnat» på Ulf Kristersson. Hun tror ikke lenger på ham. Det var flere små drypp, som da hun sist torsdag satt på bussen og hørte Kristersson si at han ikke hadde noen forklaring på alle voldtektene i Sverige. Han visste ikke hva de skyldtes.

– Jag satt på bussen hem och skrev på mobilen med en killkompis. Jag skrev att nu lämnar jag Moderaterna. Då frågade han vad gör du sen. Då svarade jag spontant: ”Jag går med i SD”, säger Mira Aksoy som  är nyligen hemkommen till Sverige från studier i italienska Florens. Hon är konservativ debattör, dels på Twitter men också med debattartiklar.

Under Almedalsuka skjedde noe lignende. Anna Halberlein har skrevet bok om seksualvolden i Sverige. Den hadde utkommet rett før den politiske uka begynte.

Mira Aksoy var på Almedalsveckan. En episod som sticker ut för henne är när Ulf Kristersson i SVT får frågan om han planerar att läsa sin partikamrat Ann Heberleins bok ”Våldtäkt och kultur” som handlar om ökningen av sexbrotten i Sverige och som släpptes under Almedalsveckan. Nej, svarade Kristersson.

Några meter bort, i publiken, satt Ann Heberlein.

– Jag var själv på boksläppet av Ann Heberleins bok, säger Mira Aksoy. Hon har också läst boken, och säger att det är jobbig läsning men något som Ulf Kristersson borde ta sig tid att göra.

– Vi tar in mängder med människor som har en helt annan syn på kvinnor. Det vill inte Ulf Kristersson se. För att kunna göra något åt det måste man först förstå problemet, säger hon.

Det er også noe annet ved Moderaternas politikk som irriterer henne: Foran hvert valg skjerper partiet tonen i migrasjonsdebatten. De tyvlåner SDs klær. Men Moderaterna vil likevel ikke samarbeide med SD, og når seieren er sikret, parkerer man løftene om «hårdare tag».

Man lurer velgerne. Det synes ikke Mira noe om.

 

Debattören Mira Aksoy lämnar M och går med i SD: ”Det finns många moderater som kommer att rösta på SD”

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂