Nalin Pekgul har gjentatte ganger advart sitt eget parti Socialdemokratarna (S) mot å slippe islamister inn i partiet. Nå kommer hun med nye angrep på de to svenske regjeringspartiene S og Miljøpartiet (MP). Skjermdump: TV4

Tidligere leder for sosialdemokratenes kvinneforbund og første muslimske representant i Riksdagen, Nalin Pekgul, advarer mot at islamister har fått altfor stor innflytelse i de to svenske regjeringspartiene, Socialdemokratarna (S) og Miljöpartiet (MP).

Intervjuet kan høres som podkast i det svenske tidsskriftet Kvartal.

– Om jag ska ge ett råd som gammal tant så är det att aldrig låta Miljöpartiet styra asylpolitiken, migrationen. Aldrig!

Nalin Pekgul vill att statsminister Stefan Löfven och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson sätter sig ner och formar en gemensam, långsiktig migrationspolitik utan något inflytande av ”extrema partier”.

Pekgul er født i Tyrkia, men regner seg som kurdisk-svensk, og hun satt som representant for Socialdemokratarna i Riksdagen fra 1994 til 2002. Fra 2003 til 2011 ledet hun Sveriges socialdemokratiske kvinnoförbund. Dette er ikke første gang hun advarer mot islamisters innflytelse i de svenske regjeringspartiene, som her, fra Expressen i 2016: ’Kamp mot islamofobi har blivit en industri’

Men för Kvartal berättar hon om hur hon ser på inrikespolitiken idag. Hon är besviken på sitt parti när det gäller synen på islamistiska organisationer. Sidoorganisationen Tro och solidaritet ”är en olycka för partiet”. Integrationen kommer att fungera den dagen då staten, kommuner och regioner slutar att ge mångmiljonbelopp till organisationer och personer som vill separera människor och skapa hat mot samhället, säger Pekgul.

Selv om hun kritiserer sit eget parti for å ha gitt islamistene altfor stor innflytelse, ønsker hun likevel at statsminister Stefan Löfven (S) skal sette seg ned med Moderatarnas leder Ulf Kristerson for å danne en samlingsregjering uten innflytelse av «ekstreme partier».

Hele intervjuet finnes som podkast i denne artikkelen:

Nalin Pekgul: Låt aldrig Miljöpartiet styra asylpolitiken

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!