Kommentar

Jimmy Åkesson møtte Nalin Pekgul til TV-debatt og det ga et innsyn i hvordan frykt og fordommer settes i omløp og får folk til å tro at SD er farlig. Pekgul tilhører socialdemokratiet, men våger å si upopulære ting. Men hun er redd SD, skriver bloggeren Robsten.

Så möttes de då, de små mot de stora. Det var i SVT:s program Debatt med den utmärkte debattledaren Belinda Olsson (vi får hoppas att detta inte är en dödskyss). Jimmie Åkesson mötte Nalin Pekgul i en mycket ojämn kamp. Det var Davids kamp mot Goliat, och Åkesson var Goliat. Nalins enda argument var att hon är troende muslim, och känner sig hotad av SD:s politik.

Jag tycker att vi faktiskt skall ta Pekguls känslor på allvar, hon känner sig verkligen hotad. Varenda människa med ett minimum av människokännedom såg att Pekguls känslor inte var spelade på något sätt. Hur kan då människor som uppenbarligen aldrig kommer att få lämna detta land, ens om SD får 51 procent av rösterna i det kommande valet, känna sig så hotad?

Mycket handlar om den demoniseringskampanj som även Pekguls eget parti deltagit i. Ropar man tillräckligt många gånger att något är farligt blir det till slut en betingad reflex. Så har vi alla lögner och överdrifter som formligen sköljer över oss nu när vår nationella media tappat alla koncepter. En rubrik i Expressen blir det slutliga beviset på en total fientlighet. Det spelar ingen roll hur många gånger Åkesson säger att det faktiskt inte var han som skrev rubriken, utan redaktionen på Expressen.

Det är också vanans makt. Sverigedemokraterna vill införa en immigrationspolitik liknande den Finland haft i alla tider, och driver just nu. Ingen har anklagat hela nationen Finland för att vara främlingsfientligt dock, ingen har ens kommit på tanken. Ändå är det fullt i sin ordning att anklaga SD för främlingsfientlighet. Borde inte alla invandrare, alla «Pekgul» ständigt känna sig hotade i Finland? Nej, för Finland har alltid haft samma politik, vi vill förändra vår politik.

Så slutligen har vi den paradox där Pekgul anklagar SD för att inte vara demokratiska, utan att hon nämner något konkreta exempel. Samtidigt sitter en ung kvinna från Arena på läktaren och uttrycker sig direkt emot de flesta demokratiska principer, «SD skall inte få framträda i TV etc. etc. Ändå är det SD som inte uppfyller de demokratiska kraven, enligt Pekgul. Har hela vårt samhälle blivit hjärntvättat och vansinnigt?

http://robsten.blogspot.com/2010/09/sa-mottes-de-da.html