Ebba Busch Thor har den karisma som kreves for å bli en vinner. Hun stiller den helgarderende Moderaterna-lederen Ulf Kristersson fullstendig i skyggen. Thor har tydeligvis bestemt seg for å ta styringen i svensk politikk. Det gjør hun ved åpent å invitere SD til samtaler. Foto: Stina Stjernkvist/TT/Scanpix

Kristdemokraternas leder Ebba Busch Thor er i ferd med å snu opp ned på svensk politikk. Tirsdag spiste hun, som den første politiker fra et annet parti, lunsj med Jimmie Åkesson. Nå sier hun at Alliansen er død og at hun kan tenke seg å forhandle med SD for å få dannet en borgerlig regjering.

Dermed stiller hun Moderaternas leder Ulf Kristersson i skyggen. Kristersson har trådt vannet og aldri turt å ta det skrittet Thor gjør.

Svensk politikk har de siste årene handlet om å holde SD utenfor. Liberalerna og Centern foretrakk å støtte Socialdemokraterna fremfor å inngå i en regjering med SD som støtteparti.

Dermed er den såkalte Alliansen død, sier Thor.

– På nationell nivå ser jag inte att Allianssamarbetet kan återuppstå på det sätt som fanns förut, jag ser inte att man kan återfå det förtroendet hos väljarna, säger KD-ledaren till Omni.

Samtidigt uppger Ebba Busch Thor att hon är beredd att förhandla och söka stöd hos Sverigedemokrater framöver.

– Jag är beredd att ta stöd av Sverigedemokraterna, jag är beredd att sitta ner och samtala och förhandla med Sverigedemokraterna, säger Ebba Busch Thor till Omni.

Journalistene forsøker å stille et ultimatum til Thor: Hvem velger du, SD eller anti-SD-fronten, dvs. de anstendige? Thor parerer og sier at det er de andre – Liberalerna og Centern – som gikk sin vei. Sverige må ha en ny regjering, og hun er villig til å gjøre det som trengs.

Etter tirsdagens lunsj skrev Thor på sin Facebook-side:

Vi representerar olika partier med olika bakgrund och olika ideologisk utgångspunkt. Men i flera frågor finns goda förutsättningar för gemensamt agerande. De frågor vi berört är framförallt sjukvården och energipolitiken men även den kommande parlamentariska utredningen om migration.”

Der kom det: Ordet migrasjon. Det får det til å ta fyr i hodet på det etablerte Sverige.

Thor har også kritiske bemerkninger om SD, som gjerne vil danne en konservativ blokk. Men SD er ikke et konservativt parti, skriver Thor.

– Per definition faller det på sin egen rimlighet att bilda ett konservativt block utan att vara ett konservativt parti själv och att också dra med partier som inte bara är konservativa i en sådan rubricering. Jag har i stället en annan ingång, jag ser det snarare som att blocken har upplösts i Sverige, säger Ebba Busch Thor till omni.

Thor har brutt «dödläget», den fastlåste situasjonen i Sverige.

Ebba Busch Thor: Alliansen kommer inte återuppstå

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.