Ulf Kristersson gir opp å danne en 3-2-1-regjering, ifølge kilder Ekot har snakket med. Kristersson kommer til å meddele Riksdagens president dette i et møte kl 11 søndag.

Kristersson lanserte fredag på sin facebookside tre mulige løsninger: En trepartiregjering, som kunne blitt M pluss Kristdemokraterna og med støtte av SD, en mindretallsregjering med M og KD, som søkte flertall fra sak til sak, eller en ren Moderaterna-regjering.

Dette falt ikke i god jord hos Centern og Liberalerna. De forsto at denne løsningen åpnet døren for SD. De er villig til alt for å blokkere SD. Liberalernas Jan Bjørklund er sogar villig til å inngå et formelt samarbeid med Miljøpartiet.

”I dag har Centern och Liberalerna gett mig beskedet att de i nuläget säger nej till Moderaternas förslag kring hur Sverige kan få en regering som kan genomföra alliansens gemensamma politik”, skriver Ulf Kristersson i ett uttalande till DN och forsätter:

”Det beklagar jag.”

Kristersson har ikke mot til å risikere et brudd med Jan Björklund og Annie Lööf. I stedet kaster han inn håndkleet.

På den rødgrønne siden kan man gni seg i hendene. M våget ikke ta spranget og åpne døren for SD denne gangen heller:

– Det är nu upp till Kristersson att ge besked om hur han hanterar sitt sonderingsuppdrag och vad talmannen därefter bedömer är lämpligt, säger Anders Ygeman, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen.

Ygeman säger också att han uppskattar att C och L fortsätter att tydligt ta ställning mot att ge SD avgörande inflytande.

Hverken Centern eller Liberalerna er sentrumspartier. De tilhører ideologisk den rødgrønne blokken i de viktigste spørsmålene som gjelder grenser og nasjon.

Nå må Centern og Liberalerna tone flagg.

 

Miljöpartiet säger till TT att det inte kommer att stötta en regering med Ulf Kristersson som statsminister.

I en kommentar till DN skriver MP:s partisekreterare Amanda Lind:

”Uppenbart att sprickan i Alliansen är avgrundsdjup. Det hedrar C och L att de inte släpper fram en M-ledd regering med stöd av SD. Min förhoppning är att C och L nu är beredda att föra samtal om en handlingskraftig regering över blockgränserna som utgår från den politiska mitten med S, MP, C och L.”

 

Ekot: Kristersson ger upp försöken att bilda regering

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.