Leder av Moderaterna, Ulf Kristersson, er bitter på Centerpartiet og Annie Lööf som har gitt beskjed om at de kommer til å stemme nei til en regjering mellom Moderaterna og Kristdemokraterna.

Kristersson minner om at Centern avsto fra å stemme da Löfven dannet regjering med Miljøpartiet:

”Kunde C rösta på den gula avstå-knappen och därmed släppa fram Stefan Löfven och en S/Mp-regering tillsammans med V för fyra år sedan, borde de rimligen kunna göra det även för mig och en regering med M och Kd imorgon”, skriver han.

Grunnen til forskjellsbehandlingen er enkel: Centern og Liberalerna setter det å hindre Sverigedemokratene å komme i posisjon over alle andre hensyn. De to sentrumspartiene tilhører i realiteten venstresiden.

Samme rolle spiller Radikale Venstre i Danmark. Socialdemokraterne har under Mette Frederiksen gjort noe uhørt: De har brutt alliansen med Radikale Venstre i innvandringsspørsmålet. Dermed kan ikke lenger venstresiden mønstre flertall for den mest migrasjonsvennlige linjen.

Tidigare på tisdagen skrev Centerledaren Annie Lööf ett inlägg på Facebook där hon bekräftade att partiet tänker rösta emot Ulf Kristersson som statsminister på onsdag.

Skälet är detsamma som det varit sedan innan riksdagsvalet: Man vill inte ge SD inflytande på politiken. Samma linje driver Liberalerna, och utan mittenpartiernas stöd kan inte Ulf Kristersson bli statsminister.

Kristersson skriver på facebook at det er en «tung dag for Alliansen». Det riktige ville være å si at Alliansen har opphørt å eksistere. Kristersson står overfor valget: Skal han være den som slipper SD inn i varmen. Hvis ikke vil M selv begi seg ut på en ørkenvandring. Hvis han overlater iniativet til den nye koalisjonen av venstresiden pluss sentrumspartiene, vil neppe hans velgere tilgi ham.

 

Kristersson: ”En tung dag för Alliansen”

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!