Statsminister Stefan Löfven (S). Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB.

I den svenske byen Vetlanda går en ung afghaner til økse-angrep på tilfeldige personer. Statsminister Löfven nekter å se det i sammenheng med massiv innvandring av blant annet unge afghanere.

Det er Fria Tider som rapporterer om Löfvens tanker om det blodige angrepet utført av en 22-årig afghansk innvandrer.

Mange vil mene at det er en viss, logisk sammenheng mellom det faktum at det befinner seg et antall unge afghanske menn et sted, og det at en av dem begår en kriminell handling.

Löfvens avviser imidlertid kategorisk alle antydninger i retning av en slik sammenheng.

Den 22-årige gymnasieafghanens attack i Vetlanda är inte «en migrationsfråga». Det meddelar statsminister Stefan Löfven (S) nu, skriver Fria Tider.

Avisen beskriver den grufulle, dramatiske hendelsen som fant sted i en liten fredelig by midt i Sverige:

Sju personer skadades när de attackerades av den 22-årige afghanen i Vetlanda på onsdagen.

Den unge mannen var kommet til Sverige som direkte følge av spesielle tiltak Löfvens regjering har innført for å fremme innvandring av nettopp unge menn fra Afghanistan:

Tidigare idag kunde Fria Tider rapportera att afghanen är en analfabet som fått uppe­håll­still­stånd med stöd av Stefan Löfvens så kallade gymnasielag.

Det var derfor ikke unaturlig at det ble stilt spørsmål til Löfven om sammehengen mellom ankomsten av disse mennene og denne typen voldskriminalitet:

På en presskonferens tog en journalist upp att Sverigedemokraterna på Twitter kopplat dådet till invandringspolitiken och krävt ett «totalstopp för all asyl- och anhöriginvandring, inklusive kvotflyktingar». Journalisten frågade vad Löfven tyckte om det, skriver Fria Tider.

Löfven er ikke særlig lysten på å gå inn i den saken, og benytter i stedet anledningen til å angripe sin politiske erkefiende, det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna:

– Att Sverigedemokraterna är ute och spekulerar får stå för dem. Vi gör inte det. Vi ska avvakta polisens utredning och lyssna på vad som framkommer längre fram vad gäller motiv och allt annat, svarade Stefan Löfven.

Han fortsatte:

– Sedan är inte det här en migrationsfråga, som Sverigedemokraterna vill göra det till, avsluttet Löfven.

Heller ikke denne gangen er det ifølge statsminister Löfven noen forbindelse mellom innvandring og kriminalitet begått av innvandrere.

Dette har han også tidligere hevdet, som her: Löfven: – Ingen kobling mellom innvandring og kriminalitet, problemet er «klyftorna»

Men ved en senere anledning, i 2020, skiftet Löfven åpenbart syn på dette, og mente det VAR en slik sammenheng: Löfven har sett lyset: – Innvandring og kriminalitet henger sammen

Nå, i mars 2021, er han åpenbart tilbake på det standpunktet at det IKKE er sammenheng mellom innvandrere og de ugjerninger innvandrere utøver.

Neste Riksdagsvalg i Sverige finner sted høsten 2022. Frem til det må den svenske befolkningen leve med denne statsministeren.

 

NY BOK, les den nå: 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

 

Vil du hjelpe oss videre i vårt arbeid? 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂