Private foto av det som skal være pågripelsen av gjerningsmannen.

Åtte er skadet, tre livstruende, etter at en mann i 20-årene gikk til angrep fem steder i sentrum av Vetlanda i Sverige onsdag.

Den siktede ble registrert innvandret til Sverige i 2018, skriver Dagens Nyheter sent onsdag kveld. Kort etter oppgir Expressen at han er en 22-åring fra Afghanistan.

Politiet rykket ut til Vetlanda i Sør-Sverige onsdag ettermiddag etter flere meldinger om at flere personer hadde blitt angrepet med øks.

Nektet å oppgi nasjonalitet

Under en pressekonferanse onsdag kveld nektet politiet å gi informasjon om den siktedes nasjonalitet.

Han skal være kjent for politiet fra tidligere, men er kun dømt for mindre narkotikakriminalitet.

– Han pratade väldigt dålig svenska och ingen engelska så det var svårt att få kontakt, säger en närboende till mannen till DN.

En annen nabo oppgir at en kvinne pleide å komme hjem til mannen jevnlig for å hjelpe ham.

Politiet gjennomsøkte onsdag kveld mannens leilighet i et boligområde i Vetlanda.

Gjeningsmannen ble skutt

Gjerningsmannen, som skal være i 20-årene, ble skutt av politiet. Han er brakt til sykehus, men skal ikke være alvorlig skadet.

Tre personer er livstruende skadet, to er alvorlig såret, to innlagt med det som betegnes som moderate skader, mens én er lettere skadd.

Angrepet skjedde på fem ulike åsteder i Vetlanda. Alle fem er avsperret, ifølge Aftonbladet.

Politiet etterforsket først saken som drapsforsøk, og avviste at det var mistanke om at et terrormotiv. Senere onsdag man vurderingen til at det var et mulig terrorlovbrudd.

– Det er detaljer i etterforskningen som får oss til å undersøke eventuelle terrormotiver, sier Jonas Lindell, sjef for politiet i Höglandet, på en pressekonferanse onsdag kveld.

Fordømmer angrepet

Innenriksminister Mikael Damberg er orientert om hendelsen.

– Mine tanker går til de rammede og deres pårørende, sier han i en uttalelse, og føyer til at det så langt er uklart hva som har hendt og hva motivet har vært.

Sveriges statsminister Stefan Löfven fordømmer angrepet i Vetlanda og sier han tenker på ofrene.

– Jeg fordømmer denne grusomme handlingen. Vi møter disse avskyelige handlingene med samfunnets samlende kraft, skriver han.

Vil ikke si noe om våpen

Sveriges Radio skriver at det dreier seg om en knivangrep, men ifølge SVT vil ikke politiet opplyse hva slags våpen gjerningsmannen brukte.

– Det har vært en del vitner, og vi vil ikke påvirke vitnene med tanke på hva de kan ha sett og ikke sett. Vi må vente og se, sier Silfver til SVT.

 

Ny bok fra Document forlag:  Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi setter stor pris på din støtte:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.