Tyske spesialstyrker på plass i Hanau i nærheten av Frankfurt. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/NTB Scanpix

13 personer ble onsdag kveld skutt i den vesttyske byen Hanau onsdag kveld. Minst ni av dem døde. Gjerningsmannen er funnet død, sammen med enda en død person.

Politiet i Südost-Hessen – Offenbach melder torsdag morgen at en angivelig gjerningsmann er funnet død etter nattens jakt på en eller flere gjerningspersoner i kjølvannet av skytingen onsdag kveld, og at de ikke har noe som tyder på at det var mer enn én person bak volden.

Av de 13 som ble skutt i to skuddløsninger onsdag, er 11 bekreftet døde og to alvorlig såret.

– Den angivelige gjerningsmannen ble funnet livløs på sin hjemmeadresse i Hanau, skriver politiet.

Spesialstyrkene fant også en annen død person på privatadressen. Dermed er det totale antall døde oppe i elleve.

Vet lite om motiv

Etterforskningen pågår fremdeles. Ifølge politiet i Südost-Hessen – Offenbach ble det avfyrt skudd i Hanau onsdag kveld rundt klokka 22.

Ifølge avisa Bild ble det først skutt mot baren «Midnight», en såkalt hookah-bar der det røykes vannpipe, der tre personer skal ha mistet livet. Ifølge nyhetssiden op-online.de skal vitner skal ha hørt åtte–ni skudd bli avfyrt ved den første skytingen.

Et mørkt kjøretøy ble ifølge politiet sett kjørende derfra. Gjerningspersonen skal ha tatt seg videre til bydelen Kesselstadt og ha skutt mot en annen hookah-bar i Kurt-Schumacher-Platz-området. Fem personer ble drept der.

En av de sårede personene døde i løpet av natten.

Fikk tips

– Det er fremdeles ingen pålitelig informasjon om bakgrunnen for det som er skjedd, sa Henry Faltin ved politiets pressekontor natt til torsdag.

Politiet fikk informasjon fra vitner om et kjøretøy som ble sett på vei vekk fra det ene åstedet. Det ledet dem til adressen der den angivelige gjerningspersonen ble funnet død.

– Politiet startet umiddelbart et storstilt søk og innledet etterforskningen, opplyser politiet.

Politiet sperret av åstedene og sikret bevis.

Hanau ligger omtrent 20 kilometer øst for Frankfurt am Main og har omkring 100.000 innbyggere.

Sosiale medier florerer med bilder og rykter om hvem ofrene er og hva bakgrunnen for skytingene kan ha vært, og minst én person ble brakt inn av politiet.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.