Et lik ligger nær en skadet bil etter skytingen i Hanau. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / scanpix

Politiet bekrefter at åtte personer er drept og fem kritisk såret etter skyting i den vesttyske byen Hanau nær Frankfurt onsdag kveld.

Skytingen skjedde i 22-tiden. En person er pågrepet av politiet, som tidligere sa at man søkte etter flere gjerningsmenn, melder Bild.

– Jakten på gjerningsmennene er i full gang. Det er fremdeles ingen pålitelig informasjon om bakgrunnen for det som er skjedd, sier Henry Faltin ved politiets pressekontor.

Politiet har sperret av åstedene, der store styrker arbeider for å sikre bevis, melder Frankfurter Allgemeine.

Detaljene rundt skytingen er ennå uklare, men ifølge Hessenschau skal vannpipebaren Midnight Bar i sentrum av Hanau ha blitt angrepet først. Der skal tre mennesker ha blitt skutt og drept.

Deretter skal en eller flere gjerningsmenn ha kjørt til bydelen Kesselstadt og gått inn i enda en shisha bar. Der skal fem personer ha blitt drept, ifølge Hessenschau.

Ifølge nyhetssiden op-online.de skal den første skytingen ha funnet sted i sentrum av Hanau, der flere personer er drept, og vitner skal ha hørt åtte–ni skudd bli avfyrt. Deretter skal gjerningspersonene ha tatt seg videre til bydelen Kesselstadt og løsnet flere skudd.

Hanau ligger like øst for Frankfurt i Hessen. Byen har omlag 100.000 innbyggere.

Oppdateres

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂