Flere mennesker er skutt av en ukjent gjerningsmann på en trikk i sentrum av byen Utrecht i Nederland, opplyser politiet. BBC skriver at politiet etterforsker et «mulig terrormotiv».

 Police say they are investigating a «possible terrorist motive». They have asked people to stay away to enable emergency workers to get through.

Den nederlandske statministeren Mark Rutte sier at regjeringen sitter i krisemøte etter skytingen. Skoler holdes stengt og all kollektivtrafikk er stanset. Trusselnivået er økt til nivå 5, det høyeste nivået, for flyplasser og andre signalbygg i Nederland. Beboere i Utrecht er blitt bedt om å holde seg innendørs.

Det europeisk-islamske rådgivnings og forskningsinstituttet, EICRI, skriver på twitter at alle moskeene i området er blitt beordret stengt. Dette av frykt for at en gjerningsmann vil gå til angrep der.

Så langt meldes det offisielt om en død, men nye rapporter sier at det er to døde og 20 skadde.

Antiterrorpoliti har gjort seg klare ved en leilighet i Trumanlaan. Dette er bare 100 meter unna skytingen. Gjerningsmannen skal ha rømt i en rød Renault Clio. Denne ble senere funnet i Tichelaarslaan.

Antiterrorpolitiet gjør seg klare til et raid.

NTB skriver:

Flere mennesker er skutt og minst én skal være drept etter at en eller flere gjerningsmenn åpnet ild på en trikk i Utrecht i Nederland.

Ifølge politiet fant skytingen sted på en trikk nær sentralstasjonen i Utrecht klokka 10.45 mandag.

Flere mennesker ble såret, og ifølge journalisten Chris Ververs i avisa De Telegraph er minst én person drept i skytingen. Det nederlandske nyhetsbyrået ANP melder også om én drept.

Nederlandsk antiterrorpoliti rykket ut til stedet, og ambulansepersonell drev ifølge øyenvitner førstehjelp på sårede som ble fløyet til sykehus i helikopter. Politiet avhørte ved lunsjtid fortsatt passasjerer i trikken.

– Flere skudd er avfyrt på en trikk og flere mennesker ble såret. Helikoptre er på stedet og det er ikke foretatt noen pågripelser, sier polititalsmannen Joost Lanshage til Reuters.

Journalisten Yelle Tieleman i avisen Utrechts Nieuwsblad opplyser på Twitter at en eller flere gjerningsmenn ifølge politiet har unnsluppet, trolig i en rød bil. Vedkommendes identitet eller motiv er ikke kjent.

Ifølge Tieleman opplyser politiet at de også etterforsker meldinger om skyting flere andre steder i byen, og at et terrormotiv ikke kan utelukkes.

Jimmy de Koster bor i nabolaget og var øyenvitne til skytingen på trikken. Han forteller til TV-stasjonen RTV Utrecht at han hørte tre skudd og så en kvinne i 20-35-årsalderen ligge på bakken utenfor trikken. Flere menn løp bort og forsøkte å dra henne unna, men trakk seg tilbake da det ble avfyrt flere skudd. Det er uklart om dette var gjerningsmennene eller andre som kom til for å hjelpe.

Utrecht ligger 40 kilometer sørøst for Amsterdam og har drøyt 300.000 innbyggere.

Nasjonal koordinator for antiterror og sikkerhet, Pieter-Jaap Aalbersberg, bekrefter på pressekonferansen at det har vært skyting flere steder i Utrecht. Antall skadd er ikke kjent. Det skriver avisen De Telegraaf. 

Oppdatering fra Utrecht: 3 er bekreftet døde og 9 skadet.

Daily Mail

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller bidra med et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.