Minst fem mennesker er skutt og drept på et motell i Darwin i Australia. Gjerningsmannen, som benyttet pumpehagle, skal være pågrepet.

Ytterligere to mennesker ble såret i skytingen, som ifølge ABC News fant sted på et motell i Darwins forretningsstrøk.

Gjerningsmannen benyttet en pumpehagle og avfyrte minst 20 skudd da han rett før klokka 18 tirsdag kveld lokal tid gikk inn på Palms Motel og åpnet ild.

John Rose var øyenvitne til og forteller at hagla mannen benyttet hadde avsagd løp.

– Det så ut som om han lette etter noen, han gikk fra rom til rom og skjøt. Deretter så vi at han løp ut og hoppet inn i Toyota-pickupen sin og raste av gårde, forteller han.

Ifølge TV-stasjonen 7 News Perth er gjerningsmannen pågrepet etter skytingen, og vedkommende beskrives som en 45 år gammel høy og hvit mann, iført arbeidsklær.

Mannen skal ha blitt pågrepet i forstaden Woolner, 5 kilometer unna, omtrent én time senere.

Australske medier melder nå om flere mulige åssteder i Darwin-området, blant annet en klubb der én person skal ha fått halsen skåret over.

I bydelen Gardens Hill Crescent i utkanten av byen opplyser innbyggere at en mann er skutt i hodet, men ingen av disse meldingene er bekreftet av politiet.

Motivet bak skytingen i Darwin er ikke kjent, og det er uklart om 45-åringens ofre var tilfeldige.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.