Like etter klokken 18 torsdag kveld gikk en mann amok med våpen i Plymouth. Han drepte minst fem personer før han skjøt og drepte seg selv, ifølge britiske medier. Det er slektninger av gjerningsmannen som skal være blant de drepte, deriblant hans mor. Vitner sier at en liten jente også ble drept.

Et vitne, Sharron Turner, sier at hun så gjerningsmannen «sparke inn en dør på et hus» før han startet vilkårlig skyting. Hun forteller til BBC: Først var det roping, etterfulgt av skudd, tre, kanskje fire til å begynne med. Det var da gjerningsmannen sparket inn døren på et hus og skjøt.. han løp skytende fra huset og skjøt noen mennesker like ved oppkjørselen.

Sharron Turner, 57 sa at gjerningsmannen hadde skutt og drept en ung mor og hennes fem år gamle datter. Mannen var kledd i svart og vitnet sier at hun hadde blitt fortalt av andre at våpenet var halvautomatisk.

Etter angrepet rømte gjerningsmannen gjennom en park bak huset og skjøt to personer som gikk tur med hunden sin. «Jeg hørte noen fortelle at han skjøt broren sin», fortalte Sharron Turner.

Det er elleve år siden Storbritannia sist opplevde en masseskyting.

Hendelsen skal ikke være terrorrelatert.

BBC      Sky News    The Times   Daily Mail

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.