En tidligere politimann åpnet ild på en barnehage i Thailand og fortsatte å skyte folk på gata mens han kjørte av gårde. Minst 36 er døde, derav 24 barn.

Dette melder Wall Street Journal.

Gjerningsmannen, som politiet identifiserte som 34 år gamle Panya Kamrab, drepte senere seg selv og sin kone og barn, ifølge politiet.

NTB har skrevet om saken.

Bilder og videoer fra åstedet er publisert på nett. De viser sovematter som ligger strødd utover et rom i barnehagen. Gulvet er tilsølt av blod, mens veggene er prydet med alfabet-tegninger og andre fargerike bilder.

Bilder og videoer fra åstedet er publisert på nett. De viser sovematter som ligger strødd utover et rom i barnehagen. Gulvet er tilsølt av blod, mens veggene er prydet med alfabet-tegninger og andre fargerike bilder.

I videoen høres lyden av skrik fra fortvilte familiemedlemmer utenfor barnehagen. Ambulanser står klare mens politi og helsepersonell går inn i barnehagens uteområde.

Et vitne forteller til TV-kanalen Kom Chad Leuk ved åstedet at de låste dørene da de så gjerningsmannen nærme seg med et håndvåpen. Han skal ha skutt seg gjennom døra.

– Læreren som døde, hun hadde et barn i armene sine, sier øyevitnet, en kvinne som ikke er navngitt.

– Jeg trodde ikke han kom til å drepe barn, men han skjøt mot døren og skjøt seg rett gjennom den, sier hun.

Gjerningsmannen fortsatte drapene etter å ha forflyttet seg fra barnehagen. To barn og ti voksne ble drept etter angrepet på barnehagen, inkludert politibetjentens familie. Tolv personer er såret. Både skytevåpen og kniv ble brukt.

Politiet har identifisert gjerningsmannen som en 34 år gammel tidligere politibetjent. Han skal ha fått sparken tidligere i år på grunn av narkotikarelaterte forbrytelser.

Motivet for drapene er foreløpig uklart.

Slike masseskytinger er uvanlig i Thailand, skriver WSJ. Denne tragedien overskrider den siste masseskytingen i Thailand i 2020, som krevde 29 menneskeliv. Den gangen var det en sersjant som sto bak. Han ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker etter gjerningen.

Denne gangen var det en politibetjent.

NTB melder nå at 37 er drept i angrepet, blant disse 23 barn.

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag! Boken vil foreligge i midten av oktober.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.