Nytt

I Akers avis  var det sist uke  noen saker som viser noen av problemene i denne kulturberikede delen av Oslo. Politikere flest vil vel omtale det som utfordringer.

Det startet med en sak fra Høybråten som raskt ble en viktig sak i riksmedia. En guffen historie fra det media omtaler som turområde, men som bokstavelig talt ligger kun et steinkast fra både borettslag og barnehage. Bildet under viser hvor nær boligområdet funnstedet er. Den 14.mars kunne vi lese dette:

Politiet jakter på en ukjent drapsmann etter at en person ble funnet drept i et skogholt ved en gangvei mellom Furuset og Høybråten.

– Det er omstendigheter på åstedet og spor på avdøde som gjør at vi anser dødsfallet som svært mistenkelig, sier politiinspektør, Hanne Kristin Rohde til VG.

Mannen skal være en norskpakistaner i 20-åra. Han ble funnet i et skogholt langs Karistien som går mellom Furuset og Karihaugen, på nedsiden av Høybråten kirke.

Da mannen ble funnet manglet han et øre og flere fingre.

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen i saken.

Link til politiets bilde:http://dittoslo.no/nyheter/to-menn-siktet-etter-hoybraten-drapet-1.6115962

Noen dager senere kunne man lese om nedlagte Løren skole. Her har mennesker trengt seg inn og bruker skolen som bolig. Det verste er at enkelte rom i skolen blir brukt som toalett. Beboerne gjør sitt fornødne rett på gulvet og situasjonen inne i bygget blir der etter.

Nesdal åpner nok en dør. Lukta som siver ut er stram, og kvalmende.

– Dette rommet bruker de som do, sier han.

På en side av rommet ligger det en stor haug med søppel, mens resten av gulvet er dekket av urin og bæsj.

Loft og kjeller er også tatt i bruk. Radiatorer er revet ned fra vegger, takplater ligger på gulvet, og vasker er knust. «Rektors kontor» er også tatt i bruk – som soverom.

– Vi sa fra til Undervisningsbygg at vi observerte mennesker her allerede for et par måneder siden. Fortsatt bor det mennesker her. Hvorfor har de ikke gjort noe, spør Nesdal.

Ran og overfall er heller ikke noe fremmedord i Groruddalen. Et par saker dukket opp også denne uken:

To personer rundstjal en gammel dame utenfor hennes eget hjem på Tveita i går.

– En mann og en kvinne, som vi antar er fra Øst-Europa, fulgte kvinnen inn i heisen. Uten at hun merket det, stjal de en konvolutt med 5000 kroner, forteller jourhavende førstebetjent, Line Henriksen.

Ungdommen slipper heller ikke unna overfallsmenn:

– De brukte kniv og truet til seg iPoden og mobiltelefonen til 13-åringen, forteller jourhavende førstebetjent, Line Henriksen.

Politiet har mottatt en beskrivelse av ranerne.

– Det skal dreie seg om en nordafrikaner og en asiat. Begge skal være i alderen 16-17 år. Den ene var iført sort caps og hettejakke, mens den andre gjerningsmannen hadde grå lue og grå bukse, forteller Henriksen.

Under er det linker til de forskjellige sakene:

 

http://www.groruddalen.no/politiet-jakter-ukjent-drapsmann.4897367-160795.html

http://www.groruddalen.no/tisser-og-baesjer-i-klasserommet.4899431-160795.html

http://www.groruddalen.no/rundstjal-gammel-dame.4899521-160795.html

http://www.groruddalen.no/13-aaring-ranet-paa-aapen-gate.4898565-77747.html