I april kunne man i Akers Avis lese om at det er mindre kriminalitet på Furuset enm for ti år siden. Det ble skrevet at Furuset har et ufortjent dårlig rykte.

I 2000 ble det registrert 1200 kriminelle forhold på Furuset. I 2010 var det under 400 tilfeller.

Furuset har fått et ufortjent dårlig rykte, og de ferske tallene snakker for seg selv.

– Vi ser at kriminalstatistikken i hele Groruddalen er på vei nedover, men ingen steder er nedgangen så markant som på Furuset, sier politiførstebetjent ved forebyggende avdeling på Stovner politistasjon, Roy Cato Einarsen.

I går fikk vi for andre gang i år servert nyheten om at en død mann var funnet  på Furuset. Dødsfallet karakteriseres som mistenkelig. På NRK1 kan man høre at mannen har asiatisk bakgrunn.

Huset ligger i et eneboligstrøk på Furuset i Groruddalen i Oslo. Politiet rykket ut med flere patruljer da de ble varslet klokken 14.42 torsdag.

– Vi fant en ung mann i begynnelsen av 20-årene død i kjelleren av huset. Vi anser det som et mistenkelig dødsfall, men kan foreløpig ikke fastslå hva som har skjedd, forteller vaktleder Oddleif Sveinungsen i krimvakta til VG Nett.

For ca et halvt år siden ble en annen død mann funnet på grensen mellom Furuset og Høybråten. Politiet slo raskt fast at det var snakk om drap.

Like før klokken 09.00 lørdag morgen ble politiet i Oslo varslet om at en person var funnet død i skogkanten ved Høybråten kirke i Groruddalen.

Mannen er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse. Offeret er kjent av politiet fra tidligere forhold, men skal ikke ha vært involvert i gjengkriminalitet.

Politiet har ingen mistenke i saken, og ønsker ikke å kommentere detaljer ytterligere av hensyn til etterforskningen.

Spor på stedet og offeret tyder på drap

I tillegg i år kan man også legge til noen ran og ransforsøk. Både privatpersoner og bussjåfører i tjeneste har blitt utsatt for dette.

18. februar kunne vi lese i Akers Avis:

Jasmina (23) var på vei hjem da hun uten forvarsel ble overfalt og ranet på Furuset.

– Jeg tok 25-bussen fra Linderud og hadde en ekkel følelse. Akkurat som noen fulgte etter meg, forteller hun.

Dette var i 18-tiden på lørdag. Sammen med Jasmina gikk to menn av bussen på Furuset.

– De gikk inn på senteret, mens jeg fortsatte ned bakken mot Granstangen. Ved Postkontoret så jeg en guttegjeng, men tenkte ikke så veldig mye over det. Det bruker tross alt å være en del gjenger som står og henger på Furuset, sier hun.

I Granstangen gikk hun over brua og ble overfalt på gangveien som går parallelt med Høybråtenveien.

Fredag 17.juni:

GRORUDDALEN: En av de alvorligste hendelsene fant sted fredag ettermiddag. To gutter som var med tbanen til Furuset på linje 3 ble konktaktet av to andre gutter som trolig kom med samme bane.

– De to første fikk beskjed om at de skulle gi fra seg lommebok og mobiler. De forsøkte å nekte, men da tok guttene i bruk vold, opplyser politibetjent Sørensen til Lokalavisen.

Hun sier politiet på Stovner er svært interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner til ranet. De to ofrene ble slått og banket med en paraply, og de ble tatt kvelertak på. Hendelsen skjedde rett ved t-banestasjonen på Furuset ca klokken 16.30 fredag.

23.september:

I helga forsøkte to gutter å rane en bussjåfør ved holdeplassen på Furuset skole. Sjåføren kjørte flybussen og hadde med seg dagsomsetningen i ei veske da ranerne slo til. I det ranerne slengte sjåføren i bakken og grep veska, kom et vitne til. Det førte til at ranerne ble skremt og hele seansen endte med at de løp tomhendte fra stedet.

Leserne kan selv vurdere om Furuset har et ufortjent dårlig rykte.

http://www.groruddalen.no/overfalt-og-ranet.4887159-77747.html

http://www.lokalavisen.no/nyheter/etterlyser-vitner-etter-ran-pa-furuset-1.6317056

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10039348

http://www.groruddalen.no/mindre-kriminalitet-paa-furuset.4906477.html

http://www.document.no/2011/09/nar-den-brutale-hverdagen-gjores-nesten-usynlig/

http://www.groruddalen.no/mindre-kriminalitet-paa-furuset.4906477.html