Etter terroraksjonen i Kabul torsdag 26. oktober. AP Photo/Ebrahim Noroozi

Minst fire personer er drept og sju kritisk skadd etter en eksplosjon i et sjiamuslimsk nabolag i Kabul i Afghanistan torsdag.

At verdens øyne er rettet mot de blodige følgene av islamistisk terror i Midtøsten, betyr ikke at islamister andre steder i verden tar seg en pause.

Også i Afghanistan er terror utført av islamister noe som tar stadig nye liv og fremkaller stadig nye lidelser. Se også sak under.

Torsdag kveld ble minst fire personer er drept og sju kritisk skadd etter en eksplosjon i et sjiamuslimsk nabolag i hovedstaden Kabul.

Årsaken til eksplosjonen, som skjedde i en bokseklubb torsdag kveld, er fortsatt ikke kjent. Talsperson Khalid Zadran i politiet i Kabul sier tilstanden er kritisk for de skadde og at det er iverksatt etterforskning av hendelsen.

NTB-AP melder om saken.

En video filmet etter eksplosjonen viser utblåste vinduer i deler av bygningen og store flammer på innsiden. I tillegg ligger knust glass og bygningsrester strødd på gaten utenfor.

Fredag morgen var omfanget etter eksplosjonen enda tydeligere, med kratre i bakken og møbler og annet interiør revet i filler. Arbeidere har brukt dagen på å samle sammen boksehansker og treningsutstyr på det blodstenkte gulvet, ifølge AP.

Hevder flere enda er drept

Øyevitne Sultan Ali Amini hevder at minst seks mennesker døde i eksplosjonen og at over 15 er skadd.

– Som du ser er veggene ødelagt, og alt av glass og metall er knust, sier han.

Det er ikke kjent hvorfor dødstallene oppgitt av Taliban er lavere, men tidligere har de til tider vært trege med å bekrefte dødstall i etterkant av større angrep.

Sjiamuslimsk nabolag

Bokseklubben ligger i det primært sjiamuslimske nabolaget Dashti Barchi i Kabul, som har vært mål for en IS-tilknyttet gruppe i Afghanistan, som har utført en rekke angrep på skoler, sykehus og moskeer i landet.

Nettopp aktiviteter knytt til kultur, idrett og utdanning er noe av det ekstremistene i IS ofte rammer med sine grusomme angrep. Denne gangen ble den en idrettsklubb det gikk utover.

IS er, i likhet med Hamas, en sunnimuslimsk terrorgruppe. IS har også angrepet andre sjiamuslimske områder i Afghanistan de siste årene, og gruppen regnes å være på fremvekst i landet.

IS har stått bak en lang rekke angrep i Afghanistan siden Taliban tok makten i august 2021.

Les også: 

Afghanistan: Selvmords­bomber i sjiamuslimsk moské under fredags­bønnen

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.