Mullah Abdul Ghani Baradar (midten foran)  og andre i Taliban-ledelsen har for tiden en en del problemer å stri med.  Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi, File

Elendigheten, krigen og blodbadet vil ingen ende ta i Afghanistan. Nå er det det islamistiske terror-regimet til Taliban som utsettes for terrorangrep fra andre islamister.

NTB-DPA melder om nye, grusomme terrorhendelser i det krigsherjede og krigstrøtte landet. Denne helgen har ete vært angrep og eksplosjoner i minst fem provinser i Afghanistan.

Minst tre mennesker ble drept og 19 såret i slike angrep søndag.

De fleste angrepene var rettet mot Taliban-styrker, som opplever å være ofre for den type aksjoner de selv i årevis utsatte landets myndigheter for. Nå er det islamister mot islamister, og den annen part er terrorgruppen IS.

Åstedene for angrepene ligger i provinsene Balkh, Badakhshan, Kandahar, Kunar og Kunduz.

I byen Mazar-e-Sharif i Balkh nord i Afghanistan ble to mennesker drept og seks andre såret da en minibuss med flyplassansatte ble angrepet av «fiender», opplyser provinspolitiets talsperson.

I byen Asadabad i Kunar ble et Taliban-medlem drept i et bombeangrep, ifølge kringkasteren TOLOnews. Seks andre såret, deriblant én sivil.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepene søndag, men den ytterliggående islamistgruppen IS har stått bak lignende angrep tidligere, og det aller meste tyder på at det er nok en aksjon i denne gruppens pågående krig mot Taliban-regimet. .

Også lørdag ble landet rystet av terror, minst tre sivile drept da en bilbombe eksploderte i Kabul.

Etter at Taliban tok over makten i august i fjor gikk antall bombeangrep ned over hele landet. Den siste tiden har angrep fra rivaliserende sunnimuslimske grupper tatt seg opp.

I hovedsak skal dette være IS, men situasjonen er uoversiktlig, og andre grupper kan også være på banen.

Uansett er dette en krig som på alle sider føres under islams faner, en religion det tidvis hevdes er fredens religion.

Les også:

Venstresidens dilemma: Vil unngå at islam «får skylden» når folk rømmer fra Afghanistan

Bøker fra Document forlag:

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Nok en aktuelle nyhet fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.