Leder av Talibans politiske kontor, Sher Mohammad Abbas Stanakzai smiler under konferanse arrangert av den afghanske kolonien i Moskva,  5. februar 2019. Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Scanpix

En bombe eksploderte søndag bed et etterretningssenter i Ghazni i Afghanistan, men det gikk verst ut over en barneskole i nærheten. Taliban har påtatt seg ansvaret for bomben.

Samtidig sitter Taliban og forhandler med USA i Doha.

Et selvmordsangrep mot et afghansk etterretningssenter tok søndag livet av minst fem personer og såret over 90. Mange av ofrene var skoleelever.

Angrepet ble gjennomført samme dag som en stor afghansk fredskonferanse starter i Doha i Qatar. En rekke afghanske politikere og Taliban deltar på den to dager lange konferansen. (…)

Ifølge en talsmann for Taliban ble flere titall etterretningsfolk drept og såret. Lokale myndigheter oppgir at seks personer ble drept, hvorav fire var sivile og to tilhørte militæret.

Minst 96 andre, deriblant ni medlemmer av sikkerhetsstyrkene og 43 barn, ble såret i bombeangrepet, opplyser kontoret til provinsens guvernør. Antall sårede kan imidlertid være enda høyere ettersom de er brakt til flere forskjellige sykehus. (NTB)

Man kan bare trekke den konklusjon at sivile liv, i dette tilfellet barns, ikke betyr noe for Taliban.

Hva slags forhandlingsgrunnlag for fred gir det?