Terroren rammer overalt i Afghanistan. Her holder Taliban vakt ved et senter for matutdeling i Kabul. Foto:  AP Photo/Ebrahim Noroozi

Eksplosjoner i den afghanske byen Mazar-e-Sharif skal ha drept minst ni, ifølge lokale myndigheter. Kort tid etter ble flere drept i en eksplosjon i Kabul.

Det nye taliban-regimet sliter med terror utført av andre, islamistiske terrorgrupper enn dem selv.

NTB-DPA melder om eksplosjoner i Mazar-e-Sharif i den nordlige Balkh-provinsen såret også 15 mennesker. Dette  opplyser en talsmann for provinssjefen til nyhetsbyrået Reuters onsdag.

Det var plassert sprengladninger i tre minibusser i politidistrikt 5 og 10 i byen, opplyser politiet til nyhetsbyrået DPA.

– Alle ofrene er sivile kvinner og barn. Vi legger fortsatt inn skadde og prøver å redde livet deres, sa en kilde ved sykehuset til nyhetsbyrået.

En annen eksplosjon rammet kort tid etter en moské i Kabul. Minst fem personer skal være drept og titalls såret.

– En eksplosjon er rettet mot muslimer i Hazrat Zakarya-moskeen i Kabul, sier politiets talsperson Khalid Zadran.

Minst 22 skadde er fraktet til et sykehus drevet av den italienske organisasjonen Emergency i Kabul. Fem var døde da de ankom sykehuset, opplyser organisasjonen.

En rekke slike aksjoner i det siste er utført av terror-gruppen IS, som er i strid med Taliban, det er islamister mot islamister.

Les også: 

Taliban med nye forbud: Menn og kvinner må sitte adskilt på restaurant

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.