Minst fem sivile ble drept da en bombe eksploderte ved inngangen til en moské i Kabul der moren til Talibans talsmann ble bisatt, ifølge innenriksdepartementet.

Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid sa selv på Twitter søndag at det er både drepte og sårede sivile etter eksplosjonen under seremonien i Eidgah-moskeen.

Den italienske hjelpeorganisasjonen Emergency opplyser at de har tatt inn fire skadde personer på deres sykehus i Kabul.

Angrepet er det første store som rammer Afghanistans hovedstad siden USAs styrker forlot landet.

Foreløpig informasjon tyder på at eksplosjonen ble utløst av en veibombe. Tre mistenkte er pågrepet, opplyser en annen Taliban-talsmann, Bilal Karimi. Han tilføyer at etterforskningen pågår.

Ingen har påtatt seg ansvaret for bomben, men siden Taliban tok makten i Afghanistan, har IS trappet opp angrepene mot dem, særlig i Nangarhar-provinsen i øst.

Kun timer etter bomben gikk av startet Taliban-styrker en operasjon mot den lokale IS-cellen ISKP (IS Khorasan), skriver Taliban-medlemmet Muhammad Jalal, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.