Taliban-krigere utenfor den bomberammede moskeen i Kabul, fredag 23. september 2022. Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Sju personer ble drept da en bil med eksplosiver gikk av nær en moské i Afghanistans hovedstad Kabul, melder innenriksdepartementet i landet.

I tillegg er 41 personer skadd, ifølge Abdul Nafy Takor, talsmann for innenriksdepartementet. Flere sykehus i hovedstaden bekrefter antallet drepte og skadde. NTB-AP-AFP melder om saken.

Eksplosjonen skjedde foran Wazir Akbar Khan-moskeen, som ofte besøkes av høytstående Taliban-medlemmer, og som i 2020 ble rammet av et angrep hvor to personer ble drept, deriblant moskeens bønneleder.

Taliban, som opprinnelig er en terrororganisasjon, er nå i økende grad selv ofre for terror. Det er Taliban som i dag er makthavere i landet, og er under press fra andre, islamistiske grupperinger, som blant annet IS.

Få vil hevde at situasjonen er blitt bedre og tryggere i det krigsherjede Afghanistan etter at vestlige styrker trakk seg ut av landet for et års tid siden. Påstanden om at islam er «fredens religion» er heller ikke blitt styrket, vil mange mene.

NTB-AP-AFP beskriver denne seneste aksjonen:

En sky med svart røyk steg opp fra eksplosjonen, og vitner sa at de hørte skudd i flere minutter etter at eksplosjonen gikk av, ifølge AP. Ikke-verifiserte bilder som ble lagt ut i sosiale medier, viser en bil omsluttet av flammer.

Eksplosjonen gikk av ved hovedveien nær moskeen, hvor det ble holdt fredagsbønn, sier en talsmann for innenriksdepartementet. Talsmann Khalid Zadran i Kabul-politiet sier at angrepet var rettet mot personer som ba i moskeen.

Han legger til at hendelsen er under etterforskning. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

Les også: 

Nederlaget i Afghanistan: US oberst sendte buss­laster med folk i døden

Velkommen til møte:

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.