Selvmordsbombere skal ha stått bak angrepet på en sjiamuslimsk moské i Kandahar sør i Afghanistan. Minst 32 mennesker er drept, ifølge en lege.

– 32 døde og 53 sårede har blitt brakt til vårt sykehus så langt, sier legen ved sentralsykehuset i Kandahar til nyhetsbyrået AFP fredag ettermiddag.

Eksplosjonen i moskeen fant sted under fredagsbønnen, og bilder delt i sosiale medier viser store ødeleggelser.

Øyevitnet Murtaza forteller til nyhetsbyrået AP at fire selvmordsbombere gikk til angrep på moskeen. To donerte sprengladninger ved sikkerhetsporten, mens de andre to løp inn til forsamlingen i moskeen og sprengte seg der, forteller han.

Vanligvis er rundt 500 mennesker til stede under fredagsbønnen i moskeen, ifølge Murtaza, som i likhet med mange afghanere bruker bare ett navn.

Videobilder fra åstedet viser døde spredt på blodflekkete tepper.

Flere eksplosjoner

Et annet øyenvitne forteller at det ble hørt minst tre eksplosjoner, én ved hovedinngangen, én sør på området og den tredje der de troende vasker seg før bønnen.

En talsmann for det Taliban-kontrollerte innenriksdepartementet i Kabul bekrefter at et ukjent antall mennesker er drept.

– Spesialstyrker fra det islamske emiratet er nå på stedet for å fastslå hva som har skjedd, og for å bringe de ansvarlige for retten, sier Qari Sayed Khosti.

Det islamske emiratet er Talibans betegnelse på Afghanistan etter maktovertakelsen.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.