Islamsk stat (IS) melder at en ensom afghansk sunnimuslim slo til inne i en sjiamuslimsk moské i Pakistans nordvestlige by Peshawar under fredagsbønnen sist uke. Selvmordsbomberen drepte minst 56 og såret 194 mennesker. 

Det er IS’ nyhetsbyrå Amaq som melder dette. Amaq, som ikke er tilknyttet noen internasjonal nyhetsorganisasjon, videreformidler nyhetsstoff og propaganda direkte fra IS. 

Amaq har identifisert angriperen som afghaner og offentliggjort et bilde av ham: – IS-krigere angriper stadig sjiamuslimer i Pakistan og Afghanistan til tross for intense sikkerhetstiltak fra Taliban og pakistansk politi for å sikre sjiamuslimske templer og sentre. 

Blodbadet i Kucha Risaldar-moskeen, som ligger dypt begravd i de trange gatene i Peshawars gamleby, skal ha vært forferdelig.

Ifølge talsmann Asim Khan ved det lokale sykehuset, var mange av de sårede i en kritisk tilstand. Ofrene var full av granatsplinter og flere måtte amputere armer og ben.

Peshawars politisjef Muhammed Ejaz Khan sa at selvmordsbomberen først åpnet ild mot politiet som beskyttet moskeen. En politimann ble drept i skuddvekslingen og en annen såret. 

Selvmordsbomberen hadde ifølge politiet festet fem kilo eksplosiver til kroppen. Han løp etter skuddvekslingen inn i moskeen og detonerte selvmordsvesten. Sekundet etter kom en kraftig eksplosjon. Bomben var fullpakket med kulelagre som «sprayet» lokalet med dødelige prosjektiler. 

Irans utenriksdepartement har fordømt angrepet og sier at gjerningsmennene var innstilt på å «så splid mellom muslimer».

Det fryktes at dødstallet vil stige ytterligere. Tallet på sårede sies å ha passert 200.

Indiatimes: IS claims Pakistan bombing that kills 56 at Shiite mosque

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.