Nytt

Bilde: Fra angrepet i Quetta, det første av to fredagn 23. juni. Foto: Naseer Ahmed/Reuters/Scanpix

Minst 15 personer er drept og 70 såret i et angrep mot et marked nordvest i Pakistan. Få timer før ble 13 personer drept i Quetta sørvest i landet.

Markedet i byen Parachinar skal ha vært fullt av folk da to bomber gikk av med kort tids mellomrom fredag ettermiddag. Rett etter den første eksplosjonen strømmet folk til for å hjelpe. Deretter eksploderte den andre bomben, opplyser Nasruallah Khan, en lokal tjenestemann i byen Parachinar.

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepet, som skjedde i et område der ytterliggående sunnimuslimer flere ganger tidligere har angrepet landets sjiamuslimske minoritet.

Tidligere fredag ble 13 personer drept og 20 såret i et angrep mot kontoret til en politisjef i byen Quetta sørvest i Pakistan.

Byens politisjef sier at ni politimenn er blant de drepte. Em politibil skal ha vært mål for angrepet.

Jamaatul Ahrar, en utbryterfraksjon fra den pakistanske fløyen av Taliban, hevder å stå bak angrepet.

–Vi gjorde det, og våre angrep vil fortsette fram til det er innført sharialov, skriver talsperson Asad Mansour på Facebook. Men senere på dagen tok også IS på seg ansvaret.

Angrepene ble gjennomført rett før muslimer skal feire id, som markerer slutten på fasteperioden ramadan.

Quetta er provinshovedstad i Balutsjistan, som i over ti år har vært rammet av et lavintensitets opprør fra nasjonalist- og separatistgrupper som krever en større andel av naturressursene i området. (NTB)