Søndag ble 72 mennesker drept av en selvmordsbomber i en park i byen Lahore. Blant de døde var det mange kristne som hadde samlet seg i parken for å feire Jesu oppstandelse på påskedagen

Jamaat-ul-Ahrar, en gruppe innen Taliban i Pakistan, tok på seg ansvaret for det blodige angrepet som var rettet mot landets kristne minoritet.

– Målet var kristne, sa en talsmann for gruppen, Ehsanullah Ehsan, til nyhetsbyråer.

Selvmordsaksjonen i Lahore føyer seg inn i rekken av angrep på Pakistans kristne, som utgjør bare 1,6 prosent av befolkningen:

  • 2015: 14 personer ble drept og ytterligere 78 ble såret i bombeangrep utenfor to kirker i Lahore i mars i fjor. To bomber gikk av med få minutters mellomrom utenfor en katolsk og en protestantisk kirke mens det ble holdt gudstjeneste. Kirkene ligger i nærheten av hverandre i det hovedsakelig kristne området Youhanabad i Lahore. Det var en selvmordsbomber som gikk til angrep på den katolske kirken
  • 2013: Minst 78 personer ble drept av to selvmordsbombere ved en kirke i Peshawar i september for tre år siden. Det er 34 kvinner og sju barn blant ofrene. Selvmordsbomberne gikk til aksjon da folk var på vei ut av den 130 år gamle kirken etter at søndagsgudstjenesten var avsluttet.
  • 2009: 40 bolighus og en kirke ble påtent og brent ned av en mobb på rundt 1.000 mennesker i byen Gojra i Punjab-provinsen. Minst sju kristne ble brent til døde. Påskuddet for angrepene var at noen skulle ha vanhelliget Koranen.

Foruten disse store angrepene, har vi alle angrepene på individuelle kristne som av en eller annen grunn påstås å ha fornærmet islam.

Vårt Land skriver av mange kristne opplever levekårene som så vanskelige at de ser bare en utvei: flukt, og målet for mange er Thailand. Årsaken til det er at det er lett å slippe inn i landet som turister, men myndighetene like ikke tilstrømmingen av kristne pakistanere. Flyktningene får en røff behandling i interneringsleire i et land som ikke har signert FNs flyktningkonvensjon. Flyktningene risikerer bøter og fengsel for ulovlig opphold i landet.