En av mange jihadistiske terrorgrupper rundt om i Afrika. Foto: AP Photo/Farah Abdi Warsameh-FILE

Dødstallet er steget til 100 etter det blodige angrepet på en katolsk kirke i Nigeria søndag. Mange av de døde er barn og gravide kvinner.

NTB-DPA skriver at muslimske, såkalte jihadistgrupper har angrepet en rekke kirker i det nordlige Nigeria.

Dette siste angrepet i rekken ble omtalt av Document tidligere i denne pinsen:

En katolsk kirke sørvest i Nigeria ble angrepet under pinsegudstjenesten søndag. Minst 50 personer ble drept, melder Reuters basert på lokale kilder og medier. Mange av de døde skal være barn.

En lege ved et sykehus i Owo sier til nyhetsbyrået Reuters at det har blitt tatt inn minst 50 døde til to sykehus i landsbyen etter angrepet.

Også gravide kvinner skal være blant ofrene, ifølge NTB-DPA.

I denne delen av landet er flertallet av befolkningen er muslimer, men de kristne områdene hadde fram til nå sluppet unna volden fra jihadistgrupper.

Dødstallene viser seg nå å være vesentlig høyere enn tidligere rapportert. Det er en lokal politiker i Ondo-staten, Oluwole Ogunmolasuyi, som opplyser at mange flere er drept enn de 50 som først ble meldt.

Angrepet skjedde ved at tungt væpnende menn stormet St. Francis-kirken i byen Owo sørvest i Nigeria under gudstjenesten søndag, skjøt i alle retninger og utløste eksplosiver.

Generelt er det forholdsvis stille omkring de mange angrepene mot kristne i Afrika. Men pave Fans er blant de som fordømmer dette som foregår:

– Våre hjerter er tynget av sorg. Freden vår er blitt angrepet av folkefiender, skrev delstatens guvernør Rotimi Akeredolu på Twitter. President Muhammadu Buhari fordømte drapene, og Vatikanet sier at pave Frans ber for ofrene.

Les også denne saken fra 2019:  

Islamsk terror mot kristne, en setning som åpenbart ikke er lov å bruke

Ny bok fra Document forlag, bestill nå:

 

Nå er den her, Kent Andersens nye bok:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.