En såret kvinne evakueres i Ashkelon, sør i Israel. Foto: AP Photo/Oren Ziv, File

Antall drepte i Israel etter Hamas’ angrep har steget til 600, ifølge israelske medier. Flere enn 2000 skal være såret.

Omfanget av det brutale angrepet mot Israel bare øker. Nå oppdateres tallene på drepte, og nye oppdateringer vil mest sannsynlig kommer i løpet av kot tid.

Det har vært det blodigste døgnet i Israel i nyere tid.

Nettavisen Ynet og andre medier skriver at dødstallene anslås å ha steget til 600. Bakgrunnen for anslaget skal være opplysninger fra israelsk helsepersonell og myndighetspersoner.

NTB-AP-Reuters melder om saken.

Nyhetsbyrået DPA viser til kilder som sier at minst 500 er drept. Ifølge Israels helsedepartement er over 2000 mennesker såret, og tilstanden skal være kritisk eller alvorlig for nesten 350 av disse.

Blant de drepte skal det være minst 44 israelske soldater.

Etter at Hamas startet sin offensiv mot Israel lørdag, svarte Israel med flyangrep på Gazastripen. Her er over 300 mennesker drept, ifølge palestinske helsemyndigheter.

I tillegg hevder Israel å ha drept minst 400 væpnede angripere.

Et foreløpig ukjent antall israelere skal dessuten være kidnappet av palestinerne, noe som kan sette Israel i en krevende gisselsituasjon i tiden fremover.

I israelske fengsler befinner det seg svært mange terrordømte palestinere som Hamas kan komme til å kreve utlevert i bytte mot kidnappede israelske menn, kvinner og barn.

Fremtredende Hamas-leder drept

En av de fremste lederne for Hamas ble drept i et av de israelske angrepene mot Gaza lørdag, melder sivile palestinske myndigheter, ifølge NTB-DPA.

Liket av Ayman Younis ble søndag trukket ut av ruinene av det ødelagte huset sitt i flyktningleiren Nuseirat i den sentrale delen av Gazastripen.

Israelske fly har gjennomført en rekke angrep mot mål som angivelig er knyttet til virksomheten til Hamas, organisasjonen som styrer den palestinske enklaven.

Les også: 

Hamas brukte motor­drevne hang­glidere i angrepene mot Israel

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.