En israelsk tjenestemann sier at hundrevis av Hamas-medlemmer er blitt drept siden operasjonen mot Gaza startet. Selv sier Hamas’ eget helsedepartement at det totale antall drepte på deres side er 119, hvorav 27 er mindreårige. Hamas oppgir ikke hvor mange av de drepte som er krigere.

“Yesterday we carried out at least 20 targeted killings of senior officials. Hamas has hundreds of dead,” the official is quoted saying.

Tjenestemannen sier de har ødelagt utskytningsrampene, men viktigst av alt: undergrunnssystemet som gjør det mulig for Hamas å bevege seg uten å bli oppdaget ovenfra.

The official also says: “We destroyed most of the organization’s rocket production system, we paralyzed the tunnel system, which was its strategic tool, and there are many more [Israeli] accomplishments that they still don’t understand.”

Bruker Hamas-tall

NTB bruker venstreorienterte Ha’aretz, slik NRK også gjør, uten å opplyse at de siterer Hamas. Hamas oppgir antall drepte barn og kvinner, men ikke hvor mange av de andre som er deres egne krigere, et helt avgjørende tall. Foreløpig er tapstallene begrenset med tanke på de massive angrepene, et forhold som bør påpekes.

En palestinsk far og hans tre døtre ble drept i et av de israelske luftangrepene på Gazastripen natt til fredag, opplyser palestinske sykehuskilder.

Til sammen 115 mennesker er siden mandag drept i angrepene på Gazastripen, mens over 600 er såret, opplyser helsedepartementet på Gazastripen fredag morgen, ifølge avisa Haaretz.

Blant de drepte er 27 barn og elleve kvinner.

På israelsk side er sju mennesker drept, deriblant ett barn, siden angrepene startet mandag.(NTB)

600 luftangrep og 119 døde

I løpet av en 40 minutters periode sendte om lag 160 kampfly 450 missiler mot området, opplyser det israelske militæret (IDF).

Dette er ifølge Times of Israel det mest omfattende angrepet siden de startet mandag.

Siden da har væpnede palestinske grupper på Gazastripen avfyrt over 1800 raketter mot Israel, mens IDF har gjennomført mer enn 600 luftangrep mot den palestinske enklaven. (NTB)

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.