Dødstallene stiger etter en eksplosjon i en moské frekventert av pakistansk politi i den pakistanske storbyen Peshawar mandag formiddag, lokal tid. Ifølge NTB har minst 28 mennesker mistet livet, og 150 skal være skadd, flere av dem kritisk.

Over 150 personer er såret og fraktet til sykehus for behandling. Noen av dem er kritisk skadd, ifølge pakistanske helsemyndigheter. Guvernøren i Pakhtunkhwa-provinsen sier at minst 28 personer er drept i angrepet, melder Reuters.

Eksplosjonen skjedde klokken 11.30 lokal tid, mens rundt 150 personer holdt ettermiddagsbønn i moskeen. Nyhetsbyrået AP har fått opplyst fra pakistanske styresmakter at det er snakk om et selvmordsangrep. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet.

Det er uklart om eksplosjonen ble utløst ved en fjernstyrt bombe eller ved en selvmordsbomber.

– En del av bygningen har kollapset, og flere personer antas å være fanget i ruinene, sier polititjenestemann Sikandar Khan til nyhetsbyrået Reuters.

Allerede er 90 personer fraktet til sykehuset i Peshawar for behandling. Noen av dem er kritisk skadd, ifølge pakistanske helsemyndigheter.

Sist gang det var en stor eksplosjon i Peshawar, var i mars i fjor, da et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i byen tok livet av 56 mennesker. (NTB)

Blast kills at least 19 worshippers at mosque in Pakistan’s Peshawar (Reuters)

17 killed, 83 injured in blast at Peshawar Police Lines mosque (Dawn)

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.