Nytt

Bildet: Fra angrepet i Kabul 3. juni. Foto: stringer/Reuters/Scanpix

Minst fire personer er drept og åtte såret i et selvmordsangrep mot en fullsatt sjia-moské i Kabul.
Tre sivile og en politimann ble drept. I tillegg ble fire sivile og fire politifolk såret i angrepet som fant sted like før klokken 21 torsdag kveld, opplyser Basir Mujahid, en talsmann for Kabuls politistyrke.

To selvmordsbombere sto bak angrepet mot moskeen Al Zahra, som ligger i Dasht-e Barchi vest i Kabul, ifølge Mujahid. Detaljer rundt angrepet er ennå uklare, og det har dukket opp ulike versjoner av hvordan det skjedde.

Mujahid sier begge selvmordsbomberne ble oppdaget av politivakter utenfor moskeen. Det oppsto skuddveksling. Selvmordsbomberne løp unna og tok seg inn i moskeens kjøkken der de sprengte seg, ifølge Mujahid.

Men Najib Danish, en talsmann for innenriksdepartementet, sier begge angriperne ble skutt av politiet. Tidligere torsdag kveld sa Danish at det var én angriper som sto bak. Han ble nektet inngang til den fullsatte moskeen og tok seg deretter inn på kjøkkenet der han sprengte seg, sa Danish først.

IS, som tidligere har slått til mot sjiamuslimer i Afghanistan, påtar seg ansvar for angrepet, ifølge en melding utsendt fra IS-propagandakanalen Amaq.

Taliban har fordømt angrepet. En talsmann for gruppen sier Taliban ikke slår til mot religiøse steder.

NTB-DPA