Taliban-krigere ved åstedet for terrorangrepet, søndag 1.januar 2023. AP Photo/Ebrahim Noroozi

Den islamistiske ekstremistgruppen IS sier den sto bak angrepet der flere soldater fra Taliban ble drept i Kabul søndag. Mens IS er svekket i Syria, styrker gruppen seg nå i Afghanistan.

En talsmann for det Taliban-ledede innenriksdepartementet i Afghanistan sier det var flere ofre for bomben som gikk av ved en kontrollpost ved inngangen militærflyplassen i Kabul.

Det er ikke kjent eksakt hvor mange som ble drept eller såret, men det skal være snakk om et blodig angrep.

Meldingen der IS sier de sto bak, ble lagt ut på Telegram mandag, NTB-Reuters melder om saken.

Militærflyplassen i Kabul ligger mellom den internasjonale flyplassen og innenriksdepartementet.

Talibans sikkerhetsvakter nektet fotografer å dokumentere skadene. Nyhetsbyrået AP skrev søndag at inngangen så skadd ut, men var intakt.

Det krigsherjede og turbulente Afghanistan ser ut til å være det landet er terrorgruppen IS nå satser på å bygge seg opp igjen, etter nederlaget i Syria, der det såkalte kalifatet ble nedkjempet og så å si utslettet.

IS har stått bak en rekke terrorpregede angrep i Afghanistan det seneste året. Document har tidligere omtalt hvordan en islamistisk terrorgruppe som Taliban, som nå styrer i landet, selv blir utsatt for nettopp islamistiske terrorangrep. Se sak under.

Enkelte vil påpeke at en utvikling der ulike grupperinger kappes om å drepe hverandre i islams navn, harmonerer dårlig med fortellingen om islam som en fredens religion.

Les også:

Afghanistan herjes av terror: Nå er det Taliban som er offeret

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.