Ofre for terroren i Pakistan ble mandag begravet. AP Photo/Mohammad Sajjad

Den islamistiske terrorgruppen påtar seg skylden for det usedvanlig blodige selvmordsangrepet i Pakistan, der minst 54 ble drept under et innendørs folkemøte.

Det var den islamistiske terrorgruppen IS som utførte den store bombeaksjonen i Pakistan søndag, der minst 54 mennesker ble drept. Flere familier holdt begravelser for sine døde mandag.

Angrepet skjedde i utkanten av byen Khar i distriktet Bajur, som grenser til Afghanistan.

Dette er fattige mennesker i et fattig land, mennesker som har mer enn nok å stri med om ikke en islamistisk terrorgruppe skal gjøre livet deres enda tyngre.

NTB-AP-AFP melder om saken.

En selvmordsbomber detonerte eksplosiver inne i et tettpakket lokale der 400 medlemmer og støttespillere av partiet Jamiat Ulema-e-Islam holdt et folkemøte.

Talspersoner for partiet sier at deres leder, Maulana Fazlur Rehman, ikke var til stede da angrepet fant sted.

Mandag var tallet på drepte oppe i 54 personer, og nær 200 er såret, ifølge politiet. Antallet drepte kan øke ytterligere.

IS uttalte mandag at det er de som står bak handlingen.

Man har ikke hørt så mye om denne ekstremistiske islamistgruppen etter at det såkalte kalifatet i Syria/Irak falt i 2017.

Gruppen sto sterkest i dette området, der den i dag har noen få, gjenlevende tilhengere som gjemmer seg i ørkenstrøk og bedriver sporadisk terror mot landsbyer, flyktningleirer og militærposter.

Men IS har i tillegg fortsatt en merkbar tilstedeværelse enkelte steder i Afrika, og ikke minst i regionen Pakistan/Afghanistan.

Det er spesielt i det sistnevnte området av denne grusomme og fanatiske organisasjonen nå virker å være på fremmarsj, og gjør seg synlig med stadige terroraksjoner.

Taliban-regimet i Afghanistan synes å være en erklært fiende av IS, og det er utført en rekke blodige aksjoner mot mål i Afghanistan. Islamister mot islamister, i en blodig spiral av terror, lidelse og død. Mange vil kalle det en dårlig attest for den såkalte fredens religion. Se også sak under.

En talsperson for EUs utenrikssjef Josep Borrell sier at det grusomme angrepet er et forsøk på å svekke demokratiet i Pakistan.

Les også: 

Terroren herjer i Afghanistan: Minst ni drept i nye eksplosjoner

Bestill bøker fra Document!

Har du ennå ikke lest denne?

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.