Islamistiske terrorister i Somalia. Foto:  AP Photo/Farah Abdi Warsameh, File

Islamistiske grupper myrder for fote rundt om i Afrika, ofte er ofrene sivile. Det ene landet etter det andre rammes. Nå meldes det om nye, blodige angrep, og minst 132 sivile er drept.

NTB-AFP beretter at minst 132 sivile er drept de siste dagene,  i småbyer sentralt i Mali. Dette opplyses  av regjeringen i landet. Jihadister får skylden for angrepene, dette er ugjerninger som skjer i islams navn.

Regjeringen i Mali sier angrepene ble utført av «krigere fra Macina Katiba fra Amadou Koffa», en organisasjon tilknyttet den islamistiske terrorgruppen al-Qaida.

Drapene fant sted lørdag kveld i Diallassagou og de to nærliggende landsbyene Diaweli og Dessagou. De ligger sentralt i Mali, i områder som i flere år har vært herjet av vold og konflikt. I stor grad har det handlet om islamistiske grupper som søker å utvide sitt innflytelsesområde, gjennom å spre frykt ved hjelp av terror og drap.

Mali og den sentrale Sahel-regionen har spesielt de seneste månedene opplevd en opptrapping av disse brutale aksjonene, i form av en rekke gruoppvekkende massakrer på sivile. Regjeringen mener det er ytterliggående islamister som står bak.

Det bor rundt 21 millioner mennesker i Mali, der regjeringsstyrkene grep makten i et kupp i mai i fjor.

Les også:

Nigeria: Drapene på kristne vil ingen ende ta

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nye boken fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.